Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

'Rok za provjeru potpisa koji smo dobili je lakrdija i cirkus'

U ime inicijative Kristina Pavlović, čiji predstavnici idući tjedan idu provjeriti potpise, upozorila je kako im nisu dani na uvid fotokopije potpisa koji su navodno nečitki

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17 komentara

Rok od dan dva koji je Ministarstvo uprave dalo inicijativi "Istina o Istanbulskoj" za provjeru potpisa je lakrdija i cirkus, ustvrdio je Hrvoje Zekanović (Hrast) i predstavnici inicijative u Saboru. Donijeli su drvene računare, a Zekanović pojašnjava:

- Ovim prastarim spravama pokušavamo sugerirati o kakvoj se lakrdiji radi. Gotovo nije omogućeno članovima inicijative da na pravi  relevantan način provjere potpise nego se rade kerefeke i lakrdija od pravne države i de facto se uopće neće moći provjeriti potpisi - ustvrdio je zastupnik Hrasta. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Zastupnik Hrvoje Zekanović i predstavnici inicijative “Istina o Istanbulskoj”: Izigravanje inicijative u režiji Ministarstva uprave Reporter: Snježana Krnetić

Posted by 24sata Politiko on Wednesday, 21 November 2018

U ime inicijative Kristina Pavlović, čiji predstavnici idući tjedan idu provjeriti potpise, upozorila je kako im nisu dani na uvid fotokopije potpisa koji su navodno nečitki. S obzirom na to da je najavljeno kako u u APIS neće moći unijeti mobitele pa čak ni kemijske olovke, kazala je kako su se opremili drvenim računarima za koje se nadaju da će moći unijeti. 

apis NAROD ODLUČUJE: 'Predlažemo smanjenje broja zastupnika manjina s 8 na 6'

Inicijativa je predala zahtjev, kojim traže da se zbog sumnjivih okolnosti i teških povreda demokratskih načela potpisi vrate Saboru te da se oni ponovno upute na provjeru, po mogućnosti u Državno izborno povjerenstvo, a traže i da im se omogući da u tom procesu imaju svoje promatrače. Obratili su se i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović od koje očekuju da iskoristi svoje ovlasti, stane uz svoj narod te raspiše referendum. Inicijativa od ministra uprave traži očitovanje o broju birača u Hrvatskoj. Prema popisu stanovništva u Hrvatskoj ima nešto više od 3,4 milijuna punoljetnih stanovnika, a vjerojatno i značajno manje zbog velikog broja iseljenih. Pitaju ministra zbog čega tvrdi da ima 300.000 birača više. 

apis GI NAROD ODLUĆUJE: 'Potpisi provjeravani manjkavo, manipulativno i svojevoljno'

Navode kako birački popis ne odgovara stvarnom stanju, a uvjereni su da su sve tri inicijative prikupile i puno više od potrebnog broja potpisa za referendum.   

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message