News

Komentari 12

Rusi bombardirali Lavov, petero je ozlijeđenih: 'Napadom pozdravljaju Bidena u Poljskoj'

Rusi bombardirali Lavov, petero je ozlijeđenih: 'Napadom pozdravljaju Bidena u Poljskoj'

Gradske vlasti nisu objavile precizne podatke o mjestima na koja su pale rakete, no kazale su da je oštećena važna infrastruktura, da je zapaljeno skladište goriva te da su raznesena okna prozora na školskoj zgradi

Lavov, grad na zapadu Ukrajine, udaljen tek 70 kilometara od poljske granice, našao se pod ruskom raketnom pabljbom. Gradonačelnik je pozvao na protuzračnu obranu Ukrajine nakon što je serija ruskih projektila pogodila skladište goriva i vojnu infrastrukturu u gradu na zapadu Ukrajine, blizu poljske granice. Najmanje pet osoba je ozlijeđeno, navodi CNN.

Grad je dosada izbjegao teško bombardiranje koje su doživjeli drugic ukrajinski gradovi te je postao mjesto gdje su mnogi građani otišli se skloniti.

Gradonačelnik Lavova, Andri Sadovi je rekao da su Rusi ciljano gađali sada jer je američki predsjednik Joe Biden u posjeti Poljskoj, piše BBC.

- Današnjim napadom žele pozdraviti Bidena koji je trenutno u Poljskoj. Lavov je tek 70 kilometara udaljen od Poljske, svijet treba shvatiti da je prijetnja vrlo, vrlo ozbiljna - rekao je.

Gradske vlasti nisu objavile precizne podatke o mjestima na koja su pale rakete, no kazale su da je oštećena važna infrastruktura, da je zapaljeno skladište goriva te da su raznesena okna prozora na školskoj zgradi.

Sadovi je rekao da nije pogođen nijedan stambeni objekt.

Najčitaniji članci