News

Komentari 64

'Rusi sve više napadaju civilne objekte, moral među njihovim vojnicima počeo je padati...'

'Rusi sve više napadaju civilne  objekte, moral među njihovim vojnicima počeo je padati...'

Primijetili smo porast napada na civilnu infrastrukturu, civilne ciljeve, rekao je neimenovani američki dužnosnik. U isto vrijeme, dodao je, moral među ruskim vojnicima na nekim dijelovima ratišta je opao.

Ruska vojska sve više napada civilne objekte u Ukrajini, dok istodobno pada moral ruskih vojnika, rekao je u četvrtak visoki američki obrambeni dužnosnik.

- Primijetili smo porast napada na civilnu infrastrukturu, civilne ciljeve - rekao je neimenovani dužnosnik. U isto vrijeme, dodao je, moral među ruskim vojnicima na nekim dijelovima ratišta je opao.

- Nemamo uvid u svaku postrojbu i svaku lokaciju. Ali sasvim je sigurno da smo detektirali neke indicije da moral u nekim postrojbama nije visok -  rekao je dužnosnik.

Također je važno napomenuti da ruska vojska razmišlja o dovođenju dodatnih zaliha u Ukrajinu. Zasad nije sigurno da se to događa, ali sama činjenica da je to postao problem znak je za zabrinutost s ruske strane, napomenuo je.

- Dakle, nakon tri tjedna, još uvijek su u stanju održati svoje snage na terenu, ali ne bez poteškoća. Nakon tri tjedna, vidimo kako počinju razmišljati o opskrbi s drugih područja, uključujući podršku u ljudstvu. A nakon dva tjedna već smo vidjeli kako pozivaju strane borce, što je također bio zanimljiv razvoj događaja - kazao je dužnosnik.

Oko lučkog grada Odese na jugozapadu Ukrajine primjećuje se stalna ruska pomorska aktivnost, dodao je. No zasad, po njegovim riječima, nije bilo "neposrednih znakova" napada s mora. "Nismo sigurni što planiraju učiniti, što se spremaju učiniti."

SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE

Najčitaniji članci