Obavijesti

News

Komentari 288

Rusi prijete svima koji šalju oružje Ukrajini. I Hrvatska ga šalje. Vojnu opremu i strojnice

Rusi prijete svima koji šalju oružje Ukrajini. I Hrvatska ga šalje. Vojnu opremu i strojnice

Pomoć Ukrajini u oružju najavile su gotovo sve europske države. Hrvatska će poslati opremu i naoružanje u vrijednosti 124 milijuna kuna, potvrđeno je u ponedjeljak na sjednici Vlade

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u ponedjeljak da će oni koji isporučuju smrtonosno oružje Ukrajini snositi odgovornost ako ono bude korišteno tijekom ruske vojne operacije u toj zemlji.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

 

Ministarstvo je dodalo da koraci koje je Europska unija poduzela protiv Rusije neće ostati bez oštrog odgovora. Pomoć Ukrajini u oružju najavile su gotovo sve europske države.

Posljednja, nakon neutralne Finske, to je objavila Norveška, koja se od 1950-ih pridržavala politike da ne šalje oružje zemljama koje nisu članice NATO-a, u ratu su ili im prijeti oružani sukob.

Norveška će donirati do 2000 protutenkovskih raketnih bacača M72, navodi se u priopćenju vlade.

- Norveška ima strogu politiku u pogledu izvoza vojne opreme, ali Ukrajina se sada suočava s izvanrednim okolnostima - rekao je premijer Jonas Gahr Stoere.

Norway's Prime Minister Jonas Gahr Stoere holds a news conference on the situation in Ukraine, in Oslo

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić u ponedjeljak navečer je izjavio da je odluka hrvatske vlade o opremi za Ukrajinu znak podrška toj zemlji koja je iskazala potporu Hrvatskoj 90-tih i u kojoj su povrijeđena međunarodna prava i europska sigurnost.

Podsjetimo, Hrvatska Ukrajini šalje zaštitnu opremu i pješačko naoružanje u vrijednosti 124 milijuna kuna.

Protest in support of Ukraine, in Jerusalem

POGLEDAJTE VIDEO: Gradonačelnik ostao bez grada

Pokretanje videa ...