Obavijesti

News

Komentari 16

Ruskinja žestoko odgovorila Schwarzeneggeru: Ne surađujte sa Skynetom, Terminatore!

Ruskinja žestoko odgovorila Schwarzeneggeru: Ne surađujte sa Skynetom, Terminatore!

Dala je obećanje Ratku Mladiću, a posjetila je i grob Slobodana Miloševića. Na društvenim mrežama objavila je fotografije sa naoružanjem, pa čak i kako vozi tenk

Volim ruski narod. Zato vam i trebam reći istinu. Molim vas, pogledajte ovo i podijelite dalje, napisao je na Twitteru bivši guverner Kalifornije, glumac i 'terminator' Arnold Schwarzenegger. U devetominutnom videu ispričao je svoju povijest s Rusijom te koliko su ga snaga i volja ruskog naroda inspirirali.

No, Schwarzenegger je dobio žestoki odgovor od četverostruke prvakinje svijeta u dizanju utega, Marijane Naumove.

- Kao 15-godišnja djevojčica iz Rusije, postavila sam svjetski rekord u dizanju utega od 150 kilograma. Čestitali ste mi, raspitivali se o Rusiji, plakala sam od sreće. Izgledali ste toliko promišljeno, ljubazno i pametno. Dali ste mi autogram na vašu brendiranu jaknu, a ona je ostala sa mnom kao uspomena na naše susrete. Da oborim rekord, podignem teret u to vrijeme, je bila stvar časti i ogromna odgovornost za mene. Nosiala sam za Vas pisma i fotografije djece iz ratnog Donbasa, koji sam od 2015. posjetila dva puta. Da, nisam mogla ostati kući, u Moskvi, kad je Rusija objavila rat u Donbasu, kad za moje vršnjake školska zvona nisu značila pauzu za odmor već početak granatiranja i bombardiranja. U svakoj školi pričala sam s djecom, pričala sam prije svega o mom idolu u sportu i životu - Vama. O običnom dječaku iz siromašne austrijske obitelji koji je postao poznati sportaš, glumac, pa i političar, a sve zahvaljujući sportu i posvećenosti. Naravno, ta djecu su znala za Vas i gledala su Vaše filmove. Rekla sam im da u proljeće 2015. idem u Ameriku na natjecanje i da ću možda vidjeti Vas. Ta djeca, obična školska djeca iz Luganska i Donjecke Republike počela su pisati pisma uz fotografije, a sve da ih Vama predam. Oni su govorili Terminatoru kako žive u ratu, molili za pomoć, tražili najjednostavniji savjet kako da treniraju sport i u teškim uvjetima, kako da se razvijaju, kako da postanu uspješni ljudi. Djeca su Vas vidjela kao snažnog heroja za kojeg su se nadali da će ih zaštiti - kazala je.

Tvrdi kako je izradila fotografije te prevela pisma i predala ih, a kako tvrdi, on joj je rekao kako će pogledati i raditi na tome.

- Pogledala sam poruku koju ste uputili mojim sunarodnjacima Rusima. Očito niste radili na tim pismima koje sam Vam dala, iako ste obećali. Vi ste odličan motivator, sportaš i glumac, jako volite Rusiju, ali poruka koju ste uputili je bazirana na nekoj obrnutoj realnosti. Ona se često događa u filmovima, ali istina oko toga što se dogodilo je u pismima koje čuvate kod asistenta od 2015. Prava stvarnost je na spomeniku 'Aleja anžela' u Donjecku gdje svatko može pročitati imena djece koja su ubijena od metaka i bombi. I stvarnost je da Terminator nije zaštitio, pomogao ni spasio djecu iz Donbasa, čak nije ni porčitao njihova pisma kako bi shvatio situaciju. Posjetila sam Donbas više od 20 puta od 2014. godine, posjetila sam najopasnije borbene zone tamo. Posjetila sam više od 120 škola, pričala s mnogo djece, održala više od stotinu dječjih sportskih događaja, čak iako sam obična ruska djevojka, ne gvozdeni neustrašivi Terminator ratnik - govori.

Obitelj o hororu u Mariupolju: Nismo se okupali tri tjedna, a Rusi namjerno pucaju na civile
Obitelj o hororu u Mariupolju: Nismo se okupali tri tjedna, a Rusi namjerno pucaju na civile

Ponekad je teško razumjeti, biti tisućama kilometara daleko od nas, ali još uvijek imate pisma i fotografije iz 2015. zar ne? Zapravo možete samo doći i uvjeriti se, hrabar ste čovjek, dodala je.

- Sjećate li se kako se u nastavku 'Terminatora' Vaš lik vraća u prošlost da spriječi stvaranje 'Skyneta' koja će biti odgoorna za smrt čovječanstva u budućnosti? Ruska specijalna vojna operacija nema namjeru uništiti ukrajinski narod. Ciljana je za neo-nacistički 'Skynet' koji je tijekom godina, kompletno potčinio Ukrajinu i koji je bio na putu da stvaori nekontrolirana čudovišta, opasna za sve susjede, ne samo za Rusiju. Molim Vas, pronađite i ponovno pročitajte pisma djece Donbasa 2015. napisana za Vas. Uskoro ću posjetiti škole u Donbasu opet. Sigurna sam da nije strašno i opasno tamo, nego što je bilo u Iraku, pozivam Vas da sve vidite Vašim očima. Ne surađujte sa 'Skynetom', Terminatore!', zaključila je. 

Schwarzenegger se obratio ruskim vojnicima: 'Vidjeli ste istinu. Putin je započeo ovaj rat'
Schwarzenegger se obratio ruskim vojnicima: 'Vidjeli ste istinu. Putin je započeo ovaj rat'

Ruskinja je imala priliku sresti Schwarzeneggera na natjecanju gdje je oborila svjetski rekord, a snimila mu je i video poruku u kojoj govori da on nije reagirao na stradanje ruske djece u Donbasu od 2014. do 2022.

Naumova obožava Srbiju i poznata je u njoj.

Prije četiri godine je na natjecanju u Svrljigu nastupila u oznakama tada nepriznate samoproglašene Republike Donjeck.

Višestruka svjetska i europska prvakinja godinama je aktivna u podršci Rusima iz Dombasa i Donjecka, a na njezinom profilu mogu se vidjeti i fotografije sa naoružanjem, pa čak i kako vozi tenk.

Tijekom dolaska u Srbiju je ispunila i obećanje koje je dala Ratku Mladiću.

Bjelorus ide u Ukrajinu boriti se protiv Rusa: 'Uništit ćemo ih, a Lukašenko je marioneta...'
Bjelorus ide u Ukrajinu boriti se protiv Rusa: 'Uništit ćemo ih, a Lukašenko je marioneta...'

- Obećala sam mu da ću posjetiti Srbiju i Republiku Srbsku - rekla je Naumova.

Posjetila je i grob Slobodana Miloševića, a njezin stav po pitanju Kosova je taj da je sastavni dio Srbije.

Rusi ispaljuju termobarične rakete: Najbliži udaru ispare, pluća ostaju bez zraka...
Rusi ispaljuju termobarične rakete: Najbliži udaru ispare, pluća ostaju bez zraka...

Smatra i kako politiku treba ostaviti političarima, a osobne statove zadržati za sebe. Istaknula je i kako će ona uvijek pomagati djeci i ugroženima, gdje god da se nalaze.