News

Komentari 0

Ryanair otvara novu bazu u Nuernbergu: Letjet će na 13 novih destinacija od ljeta

Ryanair otvara novu bazu u Nuernbergu: Letjet će na 13 novih destinacija od ljeta

Letjet će na 13 novih odredišta, uključujući Banja Luku, Cagliari, Veneciju, Faro, Dublin, Ibizu, Chaniu, Sofiju i Valenciju, te Tallinn i Lavov

Irski niskobudžetni zrakoplovni prijevoznik Ryanair najavio je otvaranje nove baze u njemačkom Nuernbergu, koja "predstavlja ulaganje" 200 milijuna dolara, i 13 novih destinacija od idućeg ljeta.

U Nuernbergu će od idućeg ljeta biti stacionirana dva Ryanairova zrakoplova, a letjet će na 13 novih odredišta, uključujući Banja Luku, Cagliari, Veneciju, Faro, Dublin, Ibizu, Chaniu, Sofiju i Valenciju, te Tallinn i Lavov, najavila je kompanija u srijedu.

"Nismo ni željeli otići, a sada se vraćamo", rekao je izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson.

Ryanair je 2019. zatvorio bazu u Nuernbergu, navodeći među razlozima pad Boeingovih zrakoplova 737-800 koji su tamo bili stacionirani. Smanjili su tada broj letova iz tog njemačkog grada i nijedan njihov zrakoplov nije bio tamo stacioniran.

Od ožujka 2022. Ryanair će iz Nuernberga letjeti prema ukupno 27 odredišta, uključujući 13 novih, uz 85 letova tjedno.

Gradonačelnik Nuernberga Marcus Koenig govorio je o uravnoteženoj mješavini veza s europskim gradovima i turističkim odredištima na Mediteranu i o mogućnosti obiteljskih posjeta u srednjoj i istočnoj Europi.

Nova baza predstavlja ulaganje 200 milijuna dolara, ističu pak u Ryanairu, dodavši i da će izravno otvoriti 60 radnih mjesta, uz oko 970 novih mjesta u regiji zahvaljujući povećanom broju letova na tom području.

Najčitaniji članci