News

Komentari 31

Sabor izglasao povjerenje: Vili Beroš dobio 81 glas zastupnika

Sabor izglasao povjerenje: Vili Beroš dobio 81 glas zastupnika

Premijer Andrej Plenković je prije nekoliko dana smijenio Milana Kujundžića s te pozicije nakon što su se u javnosti pojavile brojne afere oko njegovih nekretnina i imovinske kartice

Hrvatski sabor izglasao je povjerenje novom ministru zdravstva Viliju Berošu. Nakon izglasavanja je Beroš položio prisegu. Povjerenje mu je dalo 81 zastupnik, jedan je bio suzdržan, a njih 43 protiv. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je prije nekoliko dana smijenio Milana Kujundžića s te pozicije nakon što su se u javnosti pojavile brojne afere oko njegovih nekretnina i imovinske kartice. 

Beroš je od 2018. godine bio na funkciji pomoćnika u Ministarstvu zdravstva, a Plenković je u četvrtak istaknuo kako se radi o čovjeku koji poznaje sustav.

- Beroš je specijalist neurokirurgije koji je veći dio karijere radio u KBC-u Sestre milosrdnice. Usporedno je razvijao i znanstvenu karijeru, doktorirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu iz područja molekularne biologije, ima status izvanrednog profesora u znanstvenom području biomedicinskih znanosti. Dr. Beroš bio je aktivan i u brojnim znanstveno-istraživačkim projektima, stalni je sudski vještak, ima niz znanstvenih i stručnih radova. Temeljem svojeg političkog angažmana, član je HDZ-a, pridonio je radu ove Vlade u Ministarstvu zdravstva od 2018. godine na dužnosti pomoćnika ministra - istaknuo je premijer.

Najčitaniji članci