Obavijesti

News

Komentari 52

Saborski zastupnik HDZ-a u filmskoj potjeri spriječio krađu

Saborski zastupnik HDZ-a u filmskoj potjeri spriječio krađu
1

Načelnik općine Rugvica vraćao se iz lova s kolegom kad je primijetio trojicu lopova koji su krali stvari iz lovačke kuće koju u potpunosti financira Općina

VIDEO

Načelnik općine Rugvica i saborski zastupnik HDZ-ov Mato Čičak (35) u gotovo filmskoj potjeri spriječio je tri kradljivca u pustošenju lokalnog lovačkog društva.

Čičak je u društvu s kolegom iz stranke i lokalnim vijećnikom Tomislavom Jambrišakom, 6. ožujka  vraćajući se iz lova, svratio do lovačke kuće kako bi vidio do koje je faze došla gradnja koju 100 posto financira općina. Ondje su opazili tri osobe koje su neovlašteno ušle u lovište.

- Vidjeli smo da su provalili u skladišni metalni kontejner i u pomoćne objekte. Na dvorištu su na jednoj hrpi pripremili za krađu lovačku mašinu, englesku mašinu za glinene golubove vrijednu oko sedam tisuća eura, televizor, akumulatore, mnogo zamrznutog mesa divljači iz dvije škrinje, dvije plastične boce od po pet litara vina, gajbu piva… Očito je trebao doći kombi jer sve to ne bi stalo u automobil - opisao je za Jutarnji list Jambrišak dodajući kako je Čičak u mraku skinuo termalnu optiku s lovačke puše te kroz nju gledao gdje kradljivci bježe.

- Mato je reagirao pomalo ludo ili nepromišljeno hrabro. Uletio je među kradljivce, a oni su sve ostavili i pobjegli u lovačku kuću u izgradnji. Zatim je utrčao u kuću, a oni su pobjegli van i trčali kroz šikaru i granje. Uporno je trčao za njima i termalom pratio kamo bježe. Nakon više od sat vremena njegove nepromišljene potjere za kradljivcima, Mato je zastao, izvadio iz džepa mobitel, nazvao policiju i nastavio trčati - opisuje Jambrišak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne trpi lopovluk

Kradljivci su, priča nadalje, stigli do automobila kojim su očito namjeravali pobjeći, no Čičak im se ispriječio na putu “pa su izašli iz auta i ponovno se dali u bijeg”. Jambrišak priča kako je cijela potjera trajala sat i pol. U međuvremenu se pojavila i policija pa su i oni krenuli za trojcem, međutim lopovi su uspjeli umaći. Za njima je kasnije raspisana tjeralica, jer su identificirani na temelju automobila koji je zatečen na mjestu događaja. Jedan od njih od ranije je poznat policiji.

- Mi smo uređena, mirna općina i ne mogu podnijeti kradljivce koji u naše živote unose nemir. Želio sam ih spriječiti i privesti pravdi, ali moram priznati da sam pritom bio prilično nepromišljen i nisam dovoljno pazio na vlastitu sigurnost. No, želja za pravdom bila je jača - kratko je prokomentirao saborski zastupnik HDZ-a i načelnik općine Rugvica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag