Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lucić novinaru: 'Nemoj pisati o meni, platit ću ti tri puta više!'

DIGLI OPTUŽNICU: Uskok tvrdi da je saborski zastupnik Franjo Lucić novinaru rekao da novac nije u pitanju, samo da se prikupljene informacije o njemu i njegovim trgovačkim društvima ne objave

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14 komentara

USKOK je na svojim internetskim stranicama objavio kako je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina F. L. (1958.) zbog kaznenog djela davanja mita. 

Riječ je o HDZ-ovom saborskom zastupniku Franji Luciću koji je pokušao podmititi novinara Dragu Hedla tražeći od njega da ne napiše članak za koji je istraživao i prikupio informacije o poslovnim i financijskim transakcijama Lucićevih tvrtki. 

Patrik Macek/PIXSELL PRAVOMOĆNA ODLUKA Nudio mito novinaru: Ipak se pokreće istraga protiv Lucića

- Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, 26. srpnja 2017., u Požegi, novinaru koji je prikupljao informacije o poslovnim i financijskim transakcijama njega kao zastupnika u Hrvatskom saboru i njegovih trgovačkih društava, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu isti štetio kao zastupniku u Hrvatskom saboru i kao poduzetniku. Okrivljenik je novinaru rekao da će mu za ne pisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše i da novac nije u pitanju, a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim trgovačkim društvima ne bi bile javno objavljene - priopćio je USKOK. 

Istraga je pokrenuta nakon što je saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) jednoglasno dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka, a Lucić je i tada tvrdio da nije nudio mito novinaru Hedlu.

Istaknuo je da želi dokazati svoju nevinost nakon "harange koja se već deset godina vodi protiv njega, njegove obitelji i tvrtke" u kojoj "svim nadzorima" nisu utvrđene nepravilnosti. Smatra da je riječ o političkom motivu njegovih protivnika na razini Požeško-slavonske županije koji žele oblatiti njegovo ime, prezime i obitelj.

Pijan vozio autocestom

Lucića su krajem siječnja na autocesti A3 kod Lužana zaustavili prometni policajci i utvrdili da vozi u alkoholiziranom stanju. Navodno mu je izmjereno nešto više od 0,5 promila te je kažnjen s 1000 kuna i jednomjesečnom zabranom upravljanja vozilom B kategorije. 

Konferencija pozeskih celnika o premestanju opcinskog suda u Sla IZGUBIO VOZAČKU HDZ-ovac koji je htio podmititi novinara vozio brzo i bio pripit
Možda vas zanima i ovo:
Message