News

Komentari 6

SAD i Francuska će evakuirati svoje državljane iz Wuhana

SAD i Francuska će evakuirati svoje državljane iz Wuhana

U Francuskoj je troje zaraženih, dvoje u Parizu i jedan u Bordeauxu i to su prvi takvi slučajevi u Europi. Svi su nedavno stigli iz Kine i boravili su u Wuhanu

SAD i Francuska objavili su u nedjelju da će zbog epidemije koronavirusa evakuirati svoje državljane iz kineskog grada Wuhana, a kineska farmaceutska tvrtka testirat će mogu li se lijekovima za HIV liječiti simptomi zaraze.

Amerikanci iz konzulata u Wuhanu prebacit će se u San Francisco, objavio je State Department.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ta je vijest objavljena u trenutku kada je u Kaliforniji zabilježen prvi slučaj zaraze. Ranije su otkriveni slučajevi u državi Washingtonu i u Chicagu.

Francuska ministrica zdravstva Agnes Buzyn objavila je da će vlada iz Wuhana organizirati izravnu evakuaciju zrakoplovima svojih državljana. 

U Francuskoj je troje zaraženih, dvoje u Parizu i jedan u Bordeauxu i to su prvi takvi slučajevi u Europi. Svi su nedavno stigli iz Kine i boravili su u Wuhanu.

Kineska farmaceutska tvrtka AbbVie u nedjelju je objavila da će provesti ispitivanje mogu li lijekovi za HIV pomoći u suzbijanju simptoma koronavirusa.

Kineske vlasti zatražile su od proizvođača lijekova da pomognu vladi u rješavanju krize.

Zdravstvene vlasti diljem svijeta utrkuju se s vremenom kako bi se spriječila pandemija koja je usmrtila 56 ljudi, a zaraženo ih je više od 2000.

Najčitaniji članci