Obavijesti

News

Komentari 122

Daruvarac priznao, pretučena djevojka napisala: 'Ima Boga'

Daruvarac priznao, pretučena djevojka napisala: 'Ima Boga'
5

Tužiteljstvo je podnijelo zahtjev da se suđenje Daruvarcu zatvori za javnost. Ročište se oduljilo i deset minuta nakon završetka radnog vremena, a suđenje se nastavlja u četvrtak

VIDEO

- Sud je prošao sve svjedoke. Neki iskazi svjedoka su se pročitali , a neki su svjedoci svjedočili. Sud je saslušao i vještake,  a predočeni su i neki novi dokazi u pisanom obliku. Optuženi je iznio obranu, a novitet je da se optuženi izjasnio krivim - rekao je to Milan Petričić, odvjetnik žrtve te dodao da na nastavku suđenja u četvrtak očekuju odluke suda o dokaznim prijedlozima, a možda i završne riječi. 

Time bi počeo kraj mučnog suđenja za teško premlaćivanje 18-godišnje Zadranke ovog proljeća.  Na optuženičkoj klupi sjedi Darko Kovačević zvan Daruvarac, optužen za teško premlaćivanje i prijetnje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Suđenje je prošlo bez izgreda, za razliku od ročišta na kojem su Daruvarca pustili iz pritvora zbog isteka roka od šest mjeseci, koliki je maksimum za to kazneno djelo. Tada je majka vrisnula i zaplakala, a žrtva se probila iz sobe za svjedoke i zaletjela prema majci i Daruvarcu, mlateći rukama tako da su ih obje pravosudni policajci doslovno izgurali iz sudnice. 

Suđenje zatvoreno za javnost

Optuženi Kovačević došao je u srijedu nešto prije podneva na Općinski sud u Zadru. Neslužbeno doznajemo da i njega čuva policija i to 24 sata dnevno. Dovezao se taksijem te je pred hrpu novinara uz brojne djelatnike pravosudne i interventne policije sa svojim odvjetnikom Borisom Radmanom ušao u zgradu suda.

Pozdravio je okupljene novinare s "Dobar dan" nakon čega se više nije oglasio. Na ulazu u sudnicu šutke je čekao s hrpom snimatelja, fotografa i novinara. Prije njega, na sud su došle žrtva teškog premlaćivanja (18) i njezina majka Ana G. i svjedokinja, žrtvina prijateljica koja je bila s njom u kafiću kad ju je Daruvarac premlatio. Nisu htjele razgovarati s novinarima, kao ni na odlasku oko 15.50 sati.

- Samo produži - rekla je majka žrtvi dok su ih na odlasku novinari zasuli pitanjima, te ni na jedno nisu odgovorile, užurbano odlazeći. Suđenje su zatvorili  za javnost.

Završilo ročište za Daruvarca u Zadru: Priznao krivnju za sve!
Završilo ročište za Daruvarca u Zadru: Priznao krivnju za sve!

Na današnjem ročištu čitani su iskazi i ispitivani svjedoci kao što je vlasnica kafića Chill out u kojem se brutalno premlaćivanje dogodilo i njezin suprug te još pet svjedoka. Daruvarčeva obrana je dozvolila i isključivo čitanje ranije zapisanih svjedočenja navodeći da na iskaze neće imati prigovora.
 
Naime, optužba je Općinskom sudu u Zadru podnijela podnesak u kojem traži da se sa suđenja Darku Kovačeviću Daruvarcu za teško premlaćivanje i prijetnje 18-godišnjoj Zadranki isključi javnost. Razlog tome je osobni život 18-godišnjakinje o kojem bi svjedoci trebali javno govoriti.

'Daruvarcu ja ne želim smrt, želim da se taj čovjek liječi...'
'Daruvarcu ja ne želim smrt, želim da se taj čovjek liječi...'

Daruvarčev odvjetnik Boris Radman kazao je da je obrana još 24. prosinca podneskom sudu pristala da se čitaju iskazi svjedoka, kako bi dobili na efikasnosti i brzini, umjesto da ih se ponovo ispituje.

- Obrana nema namjeru ni potrebu ispitivati svjedoke jer njihove iskaze prihvaća i nema primjedbi pa je neosnovan navod optužbe da će obrana okrivljenika biti usmjerena prema osobi žrtve. Općinsko državno odvjetništvo nije dostavilo odgovor što znači ili da ga državni odvjetnik nije pročitao ili ima daljnje potrebe ispitivati svjedoke. Zato je prijedlog optužbe proizvoljan, ničim potkrijepljen i deplasiran. Unatoč tome, obrana se ne protivi isključenju javnosti radi zaštite osobnog i obiteljskog života žrtve i čitanjem iskaza - kazao je Radman.

Potom se oko  isključenje javnosti složio i odvjetnik žrtve Milan Petričić pa su novinari i snimatelji morali izići iz sudnice Općinskog suda u Zadru. Suđenje se nastavlja u četvrtak ujutro.

'Hvala ti Bože, ima Boga'

Pretučena djevojka je danas nakon izlaska sa suda preko Instagram profila zahvalila svima koji su joj davali potporu. Napisala je:

'Sutra je presuda. Previše poruka imam o tome. Pa eto, da ne pišem posebno. Hvala ti Bože. Ima Boga. Hvala svima na podršci", prenosi RTL.  

Krvnički ju pretukao

U kafiću ju je Daruvarac krvnički pretukao, što je vidljivo i na snimkama nadzorne kamere. Čak joj je glavom udarao u umivaonik i razbio ga. Krv je šikljala iz nesretne djevojke.

Majka žrtve: Prijetili su nam

Nakon što je javnost ostala zgrožena brutalnošću nasilja nad nesretnom djevojkom, majka je policiji prijavila da joj prijete. Sve je povezala s društvom Darka Kovačevića Daruvarca.

Pustili ga iz zatvora

Daruvarac se isprva branio da nije bio svjestan što radi zbog alkohola koji je tog dana pio i steroida koje je koristio. Stručnjaci su ga opovrgli. Zbog zakona kakav jest, pušten je iz pritvora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke