Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

‘Sam bih prijavio svojeg sina da sam znao što planira učiniti’

Alojz Drežnjak (95) ispričao nam je da je njegov sin Andrija bio nekoliko puta na liječenju. Nije znao što namjerava. Otac Alojz ne opravdava ono što je njegov sin učinio

Foto: Pixsell/Franjo Lepan
24 komentara

Ne odobravam to što je učinio moj sin. Da sam mogao i naslutiti da će takvo nešto napraviti, ja bih ga odmah prijavio policiji.

Rekao nam je to u petak Alojz Drežnjak (95), čiji je sin Andrija (61) prošlog utorka ušetao u Centar za socijalnu skrb u Đakovu te hicima iz pištolja ubio socijalnu radnicu, ujedno svoju skrbnicu, Blaženku Poplašen (50) te ranio njenoga kolegu, pravnika Ivana Pavića (35), i pobjegao. Pavić se i dalje nalazi u osječkom KBC-u u teškom stanju, a Andrija je trenutačno u istražnom zatvoru u trajanju od najmanje mjesec dana. Sjedeći na trijemu svoje kuće u kojoj je do prošlog tjedna živio s Andrijom, Alojz nam je ispričao kako je njegov sin psihički bolestan.

JAVIO SE SVJEDOK PUCNJAVE? Ubojici iz Đakova minimalno mjesec dana istražnog zatvora

- Nije se slagao s tim što su mu odredili socijalnu radnicu za skrbnicu. Išao je na liječenje nekoliko puta u Popovaču i, kad bi se vratio, bilo mu je još lošije - govori nam Alojz, koji ne zna odakle njegovu sinu pištolj.

Nikad ga, dodaje otac, nije vidio s oružjem.

- Pretpostavljam da je pištolj kupio od nekoga. Novac koji su našli kod njega je uštedio.

Radio je i primao socijalnu pomoć i to stavljao na stranu. Ja sam teško bolestan, prije nekoliko godina me pogazio auto, još me sve boli, ali bol zbog toga što je moj Andrija učinio veća je - rekao je Alojz.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Kako nam je potvrdio Općinski sud u Osijeku, Andrija Drežnjak bio je već i prije osuđivan.

NA ŽUPANIJSKOM SUDU Ubojicu iz Đakova doveli su na saslušanje: Čeka odluku suca

- Iz evidencije je vidljivo da je Andrija Drežnjak iz Đakova proglašen krivim presudom Općinskog suda u Đakovu 2011. godine za kazneno djelo protiv života i tijela - za nanošenje tjelesne ozljede - za što mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od četiri mjeseca uvjetno - kaže Domoslava Grgić, glasnogovornica Općinskog suda u Osijeku.

Kako smo neslužbeno doznali, policija ima svjedoka koji je vidio Drežnjaka kako ispaljuje metak u glavu Paviću. Ali i bez toga policija ga je odmah mogla identificirati jer mu je, dok je bježao s mjesta zločina, ispala torba u kojoj su bili dokumenti. Pri uhićenju je kod sebe imao putovnicu i novac, pa se pretpostavlja da je htio pobjeći iz zemlje. Nakon ovoga su suspendirana i četiri policajca zbog niza propusta u postupanju prema Andriji uoči tragedije, a na kojeg je centar ranije upozoravao.

OPROSTILI SE KOLEGE I PRIJATELJI Tuga u Selcima Đakovačkim: Pokopali su ubijenu Blaženku

- Blaženka je bila vrlo vrijedna. Živjela je svoj posao, koji je nerijetko donosila kući. Znala mi je pričati o pojedinim problemima koje ima na poslu, ali smatrala je da to tako mora biti. Voljela je sve, pomagala je svima koji su od nje tražili pomoć. Bila je divna sestra i veliki borac - ispričao nam je emotivno Marko Poplašen, brat pokojne Blaženke.

Nakon ubojstva, podsjetimo, i u Zagrebu je još jedan korisnik pokušao napasti socijalne radnike.

Svi su još potreseni zbog tragedije

Ubijenu socijalnu radnicu Blaženku (50) u četvrtak su pokopali u Selcima Đakovačkim, a mještani su i dalje u šoku, potreseni ovom tragedijom. Na pokopu je bila i ministrica socijalne skrbi Nada Murganić, a kolegice, socijalne radnice, od nje su se oprostile bijelim ružama i karanfilima.

Možda vas zanima i ovo:
Message