Obavijesti

News

Komentari 76

Sanjate majku ili oca? To je znak da vas očekuju - nevolje

Sanjate majku ili oca? To je znak da vas očekuju - nevolje
1

Majka u snu ima veće značenje za muškarce, a nepoznati starac ili starica krije poruku mudrosti i promjene. Ao često sanjamo djecu, treba "poslušati" san...

VIDEO

Često nakon sna postavljamo pitanje zašto smo baš tu osobu sanjali, no likovi koje najčešće sanjamo predstavljaju zapravo nas same. Čovjek je socijalno biće i stalno u doticaju s drugima, pa ne čudi da često sanjamo nekog iz naše okoline. Isto tako, često sanjamo osobe koje ne poznajemo, no ne čudimo se takvim snovima jer smatramo normalnim sanjati ljude i s kojima se ne družimo. Osim toga, neznanci u snu u pravilu su ljudi koje smo već vidjeli na javi, samo prekratko da bismo ih zapamtili, primjerice, prolaznik na cesti. No neznanac predstavlja osobite teškoće u analiziranju snova. 

Svaki lik iz sna tumači se na dvije razine - kao subjekt i objekt. Na nivou subjekta svaki je lik parabola našega vlastita bića - mi sami se pojavljujemo kao netko drugi. Ako je lik uplašen, i mi se podsvjesno bojimo. Ono je važno za tu osobu, zapravo važno za nas pa lik možemo protumačiti promatrajući sebe. Na razini objekta, ne treba promatrati lik nego njegov odnos s drugima. Osobito kad se u snu pojavljuju poznati, promatranje kroz prizmu objekta objasnit će kako ih podsvjesno doživljavamo. 

Tumblr

Često sanjamo one koji su nam najbliži - roditelje. Ako je odnos između roditelja i djece koja rastu ili su već odrasla pozitivan, odnosno kad jedni pred druge ne stavljaju nepravedne zahtjeve, gotovo ih nikad ne sanjamo. Osobito majku koja predstavlja nadvremenski simbol čovječanstva. Lik oca ili majke često se pojavljuje u vrijeme nevolje ili u tjeskobnom vremenu.

Kod muškaraca snovi o majci imaju dublje značenje jer je odnos majke i sina dublji od odnosa majke i kćeri. Naravno, lik majke ne mora biti baš prava sanjačeva majka. 

Majka u snu može biti lik koji nas vodi kroz život i kojemu se u život u često okrećemo. Sanjamo li nepoznatog starca ili staricu, prenosi se poruka velikog iskustva, odnosno životne mudrosti. Danas, u moderno doba, potiskujemo značenje starijih, no ako se starac u snu pojavljuje kao sijed i velik čovjek, stižu nam velika mudrost i promjena.

24sata

Često sanjanje vlastite djece krije snažnu poruku

Djeca u snovima roditelja najčešće se pojavljuju zbog iznimne privrženosti roditelja. Ako jedan od roditelja često sanja svoje dijete, trebao bi dobro poslušati poruku koja se krije u snu.

Sve ono što je majka bila nalazi se u snu

Žene sanjaju majke češće od muškaraca. Majke se u snovima pojavljuju u dvije krajnosti - kao dobre ili loše. Lik majke predstavlja kako doživljavate majke u stvarnom životu.

Mudro dijete znak je novog početka i velike promjene

U snu je često i nepoznato dijete, no koje već ima mudrost odraslog čovjeka. Dijete može biti nositelj promjene, životnog stava, a za tumačenje je najvažnije istražiti kakve je osjećaje san izazvao.

Tumblr

Brat i sestra su ono nesvjesno u nama

Sanjamo li osobu suprotnog spola, posebice brata ili sestru, moramo si objasniti svoju drugu stranu, odnosno našu sjenu. Ona je nesvjesna i predstavlja ono što zapravo jesmo.

Oca sanjamo kad se tražimo u životu

Lik oca u snu ima šire značenje. On je racionalan, odnosno posrednik između razumnog i duhovnog u životu. Sanjamo oca i kad smo u konfliktu između onoga što on radi u životu i onoga što mi radimo, posebice kada se još tražimo u životu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...