News

Komentari 93

Šargo, nekad jedan od većih zagrebačkih kamatara, u pritvoru je zbog 100 g kokaina

Šargo, nekad jedan od većih zagrebačkih kamatara, u pritvoru je  zbog 100 g kokaina

Safet Šarić Šargo (69) propucan je 2014. na Savici. Prema pisanju Globusa bio je jedan od jačih kamatara, a dužnici su na sudu tvrdili da ih je znao strpati u prtljažnik automobila i provozati kako bi vratili dug

Safet Šarić Šargo od nedjelje je u istražnom zatvoru zagrebačkog zatvora. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu iza rešetaka ga je poslao kako ni mogao ponoviti kazneno djelo.

Podsjećamo, policija je u njegovu stanu na Trnju tijekom vikenda pronašla oko 109 grama kokaina pakiranog u pet plastičnih paketa, oko 3380 grama marihuane pakirane u devet različitih paketa, oko 750 ml "trave"  pakiranog u trideset medicinskih šprica te dvije digitalne vage s tragovima droge.

Upucao ga iznad koljena

Šarić je u listopadu 2014. bio ranjen na zagrebačkoj Savici. Kada je izašao iz zgrade u kojoj živi i krenuo prema svom autu, skupocjenom BMW-u sedmici, pred njim se pojavio mladić koji ničim nije odudarao od drugih prolaznika, sve do trenutka kad je izvadio pištolj. Prema Šariću ispalio je tri hica. Jedan ga je pogodio malo iznad lijevog koljena, objavio je svojedobno Večernji list.

Napadač se tada dao u bijeg, a ranjeni Šarić iz džepa hlača izvadio je mobitel i nazvao  suprugu. Ona se sjurila iz stana i pomogla mu da uđe u automobil, a zatim je sjela za upravljač i odvezla ga u zagrebačku Kliniku za traumatologiju. Bijela kožnata sjedala u automobilu bila su namočena krvlju kada su stigli pred bolnicu, a ubrzo poslije njih stigli su i policajci koji su pretražili Šarićev automobil.

Istovremeno je na mjestu događaja počeo očevid, policajci su češljali teren u potrazi za čahurama i drugim dokazima.

Policajci su pozvonili i pitali me jesam li čula pucnjeve ili vidjela što se dogodilo, a kada sam im rekla da nemam pojma o čemu se radi i pitala ih što se događa, jedan mi je odgovorio da je najvjerojatnije riječ o kamatarskom obračunu – rekla je tada za Večernji list jedna od stanarki.

Podsjećamo, Šarić je u zagrebačkom podzemlju dugo je slovio kao jedan od većih kamatara, a prije nekoliko godina prema listi koju je objavio jedan "Globus"zauzeo je 28. poziciju među hrvatskim kamatarima.

"Vozio me u prtjažniku auta"

Na suđenju takozvanoj zločinačkoj organizaciji svjedok Anđelko Turudić kazao je da je od Šarge posudio 10.000 tadašnjih njemačkih maraka. Morao mu je plaćati dnevne kamate, a kada jednom nije imao novca, Šargo ga je provozao u prtljažniku automobila.

Šarić, inače veliki ljubitelj automobila, sredinom devedesetih bio je jedan od prvih ljudi na ovim prostorima koji je posjedovao luksuzni jaguar coupe XK8 koji je tada vrijedio oko milijun kuna. Bio je svjedok sukoba koji je još 1994. zbog dugova izbio između Tomislava Marinca i Rame Dedića, kada je Marinac pucao u automobil u kojem su bili Dedić, njegova supruga i brat.

Najčitaniji članci