Obavijesti

News

Komentari 439

Pavlić nakon sastanka u Vladi: 'Sad se vraćam svojoj obitelji'

Pavlić nakon sastanka u Vladi: 'Sad se vraćam svojoj obitelji'
9

Ove djece nema milijun, ima ih stotinjak. Ne možemo li za njih dati sve što treba. Nećemo imati djece jer ih ne znamo zaštitit, rekao je Saša kad je došao do Markova trga...

VIDEO

Saša Pavlić, koji uz podršku od subote pješači od Rijeke do Zagreba s križem na leđima, stigao je do svog cilja - Markova trga, desetak minuta prije 11 sati. Okupljeni građani dočekali su ga velikim pljeskom. U Zagreb je Saša dopješačio sinoć, a danas oko 9 sati bio je u Savskoj ulici. Oko 10.30 stigao je na Trg bana Jelačića gdje je sjeo kako bi se odmorio. 

- Ove djece nema milijun, ima ih stotinjak. Ne možemo li za njih dati sve što treba. Nećemo imati djece jer ih ne znamo zaštititi. Ovdje na Trgu ima stotinjak ljudi, toliko vam je stalo, i treba tako. Ovo je vaša Vlada, vi ste je birali, živite u toj zemlji. Mi odosmo svi, što dalje odavde, tamo gdje cijene čovjeka, dijete i život, rekao je Saša na Markovu trgu.

Nakon toga Sašu su, zajedno s majkama djece, pustili u zgradu Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moja medijska epizoda je završila, vraćam se obitelji, rekao je.

Marina Rogošić, majka djeteta oboljelog od spinalne mišićne atrofije, koja je bila na sastanku, poručila je kako su tražili odgovore zašto su djeca na respiratoru otpisana.

- Tražili smo da se pokrene osnivanje Fonda za inovativne terapije koji će se puniti iz državnog proračuna. Naglasila sam premijeru da je sve stvar dobre volje. Saša je predložio osnivanje radne skupine u kojoj bi bili roditelji i stručnjaci za rješavanje problema - rekla je istaknuvši kako im je ministar Kujundžić rekao da će idući tjedan sazvati Povjerenstvo i da će se razgovarati o tome da se djeca na respiratoru uključe u liječenje Spinrazom. 

- To je veliki korak da se uopće o tome raspravlja - rekla je majka.

Smatra da se građani ne bi bunili kada bi im se reklo da je povećana trošarina ili porez, ako bi novac išao u Fond za nove lijekove u svijetu te da je to poručila premijeru.

- To bi bila određena sigurnost i drugim građanima. Svaki građanin Hrvatske treba imati dostupno liječenje. Oni se rekli da će vidjet, da će uvažit - rekla je Rogošić dodavši da je ona odavno prestala vjerovati političarima.

- Oprezna sam. Pozdravljam to da će se nešto pokrenuti. Mi ćemo dolaziti na Markov trg koliko god bude trebalo - rekla je Rogošić.

Nakon nešto više od dva sata, Saša je, zajedno s majkama, izašao iz Vlade:

POGLEDAJTE VIDEO

Saša Pavlić koji uz podršku od subote pješači od Rijeke do Zagreba s križem na leđima nadomak je Markova trga! Reporterka: Monika Menčik

Posted by 24sata on Thursday, April 5, 2018

- Prije svega smo silno zadovoljni jer smo našu misiju gotovo priveli kraju. Trebamo se svi sastati u 11 sati na Markovom trgu i Vladi uručiti križ. Toplo se nadamo da ćemo ipak biti primljeni na razgovor da im uistinu kažemo što mislimo - poručio je Marin Stošić koji se pridružio Saši Pavliću na njegovom križnom putu iz Rijeke do Zagreba.

Pretežak je križ, ali Saša će uspjeti jer mu baš svi pomažu
Pretežak je križ, ali Saša će uspjeti jer mu baš svi pomažu

Sinoć je prenoćio kod Savskog mosta. 

- Legli smo na vrijeme, oko 23, a ustali smo se oko osam sati. Saša je došao do mene u 8.45. Već smo se bili uplašili da neće doći. Mislio sam, ako on ne dođe, moramo mi iznijeti križ, u 11 sati trebamo doći pred Vladu. Bojali smo se da Saša s obzirom na svoju nogu neće uspjeti doći do nas do 9 sati, ali sada sam siguran da ćemo stići na vrijeme. 

Saša ipak dolazi: 'Vidimo se sutra na trgu Sv. Marka u 11h'
Saša ipak dolazi: 'Vidimo se sutra na trgu Sv. Marka u 11h'

- U svakoj državi prioritet su bolesna djeca, i pred avionima i pred svim. Nadamo se da će Vlada učiniti nešto, da u to ne vjerujemo, ne bi ovo niti radili. Mi smo senzibilizirali javnost za ove i neke slične probleme. Saša je pola puta plakao, ljudi ga prepoznaju...Ovo ništa nije bilo režirano, sve je iskreno i spontano. Ne želimo da nam se politika uvlači u cijelu priču. Došao nam je Pernar napraviti nekakav ekskluzivni intervju sa Sašom, on mu je rekao ne. 

Saša Pavlić rekao je kako nema nikakva očekivanja nakon što dođe na Markov trg.

U 11 se nalazimo na Markovom trgu i Vladi ćemo uručiti križ
U 11 se nalazimo na Markovom trgu i Vladi ćemo uručiti križ

- Želja mi je da se predstavnici Vlade nađu s predstavnicima udruga oboljele djece, zajedno sjednu za stol i nađu rješenje, a da im mi građani damo podršku, da možemo svi zajedno zapljeskati ovoj Vladi. Podrška mi je obitelj, to je temelj svega. Ako Vlada donese zakon kojim će se riješiti problemi djece, natrag ću također ići pješke pa makar u kolicima, rekao je Saša koji je tijekom puta ozlijedio nogu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 439
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović