Obavijesti

News

Komentari 160

Sastaje se tim za Arenu: 'Za 10 dana očekujemo veće probleme'

Sastaje se tim za Arenu: 'Za 10 dana očekujemo veće probleme'

S popravljanjem epidemiološke situacije Arena je stavljena u mirovanje. Sada se moramo pripremiti i vidjeti koliko je vremena potrebno da ju se stavi u funkciju, navodi Zovak

Broj zaraženih u Hrvatskoj dnevno opet premašuje brojku od 1000, što je struci bio dovoljan alarm da počnu razmišljati o novim koracima. 

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak, javlja Jutarnji, sazvao je krizni stožer bolnice kako bi raspravili sve moguće scenarije.

- Brojevi rastu i ako se ovako nastavi, za desetak dana možemo očekivati veće probleme. To će značiti da ćemo opet morati smanjiti hladni pogon, a morat ćemo pripremiti i sve naše odjele za covid koje smo imali. Dakle, covid-dvorane i sve ono što je bilo aktivno krajem godine - govori Zovak.

'Arena ima salu za reanimaciju jer se zaraženi brzo urušavaju'
'Arena ima salu za reanimaciju jer se zaraženi brzo urušavaju'

Također, sastaje se i tim koji je vodio improviziranu bolnicu u Areni Zagreb kako bi se vidjelo koliko je vremena potrebno da se sve što bude potrebno stavi u funkciju.

- Kao što znamo, s popravljanjem epidemiološke situacije Arena je stavljena u mirovanje. Sada se moramo pripremiti i vidjeti koliko je vremena potrebno da ju se stavi u funkciju, 24 ili 48 sati, ako situacija bude to zahtijevala - pojašnjava Zovak.