News

Komentari 100

Satima čekao ispred Covid-19 bolnice na suncu, na kraju umro

Satima čekao ispred Covid-19 bolnice na suncu, na kraju umro

Stariji muškarac u kolicima bio je još oko 14:30 ispred ulaza u ambulantu, a malo poslije 16 sati njegovo je tijelo prekriveno plahtom, sudeći prema riječima svjedoka Đure Vlajića

Srpski mediji izvještavaju o uznemirujućem incidentu koji se dogodio jučer ispred ulaza u ambulantu za prijem pacijenata s Covidom-19 u Pančevu.

Građane je, naime, pred ambulantom dočekao jeziv prizor - mrtva starija osoba u kolicima, prekrivena samo plahtom.

POGLEDAJTE VIDEO Pozor, uznemirujući sadržaj:

Navodno je stariji muškarac preminuo čekajući u redu ispred ambulante, piše 013.info. Identificiran je kao Z. Ž., rođen1957. godine s posljednjim prebivalištem u Domu za ljude koji su zaostali u mentalnom razvoju 'Srce u jabuci'.

Stariji muškarac u kolicima bio je još oko 14:30 ispred ulaza u ambulantu, a malo poslije 16 sati njegovo je tijelo prekriveno plahtom, sudeći prema riječima svjedoka Đure Vlajića.

- I dalje sam u šoku. Ovo nije humano. Kada sam prvi puta prošao, vidio sam ga kako čeka na red ispred ambulante i očigledno mu je bilo jako loše. Imao je masku na licu i bio je u slaboj hladovini. Kada sam prošao drugi put, oko sat i pol vremena kasnije, bio je na istom mjestu, ali na suncu i mrtav. I dalje je bio u kolicima, samo mu je tijelo bilo prekriveno bijelom plahtom - ispričao je Vlajić za 013.info.

Satima je čekao na suncu

- Rekao sam ljudima koji su se pojavili u zaštitnim odijelima da su čovjeka u takvom stanju ostavili na suncu. Kada su mi rekli da je preminuo, pitao sam ih zašto ga ne sklone, što ga drže ispred ambulante na suncu i 35 stupnjeva Celzijevih. Samo su mi odgovorili kako čekaju inspekciju. Pa kakva inspekcija? Ako smo ljudi, moramo brinuti o drugim ljudima – i o onome tko je preminuo i o ljudima koji prolaze ulicom - uznemireno je dodao Vlajić.

Prema portalu 013.info, ambulanta za prijem pacijenata koji sumnjaju na korona virus već se nekoliko mjeseci nalazi u zgradi u ulici Zmaj Jovinoj, a od nedavno je otvorena 24 sata na dan. Pacijenti koji dolaze na pregled čekaju u omanjem dvorištu, uz nekadašnju garažu Hitne pomoći, bez obzira na vremenske prilike.

Najčitaniji članci