Obavijesti

News

Komentari 134

SDP: Mi ne želimo s Mostom; Most: Možemo dati premijera

SDP: Mi ne želimo s Mostom; Most: Možemo dati premijera
1

Robert Podolnjak je rekao kako bi Most volio da na izborima dobije milijun glasova. Spremni su i na to da odgovornost premijera preuzme netko iz Mosta

VIDEO

Peđa Grbin (SDP), Damir Jelić (HDZ), Robert Podolnjak (Most) i Dragan Vulin (HDSSB) gostovali su u emisiji Otvoreno HRT-a.

Most se nada da u predstojećem razdoblju neće biti novih kaznenih prijava. U ovom razdoblju USKOK ne bi trebao poduzimati radnje koje bi se mogle tumačiti da idu u korist neke političke opcije, rekao je Robert Podolnjak o odbačenoj prijavi protiv Bože Petrova.

- Naravno, one kriminalne prijave koje nemaju veze s politikom su nešto drugo, ali onaj dio koji se odnosi na političare koji su aktivni u izbornoj promidžbi... bojim se da bi se prijave u tom smislu mogle koristiti negativno - rekao je Podolnjak, s kojim se nije složio SDP-ov Peđa Grbin: 'Neprihvatljivo je zauzimati stav da bi USKOK trebao zastati na mjesec dana i ne procesuirati političare. Ja sam za procesuiranje svakoga za koga postoji indicija da je počinio kazneno djelo u svakome trenutku. Ne može netko imati imunitet zato što se kandidirao na izborima '.

Most bi volio dobiti milijun glasova

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Robert Podolnjak očekuje da će Most nakon izbora biti u snažnijoj poziciji te da će im broj mandata omogućiti da pregovaraju s puno kvalitetnijim jamstvima i sigurnošću da će program biti ostvaren. Najavio je i da će se Most zalagati za reforme političkog sustava poput većeg sudjelovanja građana i veće otvorenosti političkih institucija, kao i za transparentnost. 

- Danas smo puno čvršći i homogeniji, kadrovski i stručno bolje ekipirani - rekao je Podolnjak te dodao kako bi Most volio da na izborima dobije milijun glasova. Spremni su i na to da odgovornost premijera preuzme netko iz Mosta.

Grbin je rekao kako nakon svega u posljednjih šest mjeseci SDP nije spreman pregovarati s Mostom.

HDZ-ov Damir Jelić kazao je kako će HDZ imati afirmativnu kampanju. Stranački program se razrađuje, a na njemu radi Ivana Maletić s mnoštvom stručnjaka, a mnogi od njih nisu članovi HDZ-a, tvrdi Jelić. Kandidat za mandatara HDZ-a je Andrej Plenković.

HDSSB samostalno izlazi na izbore, a poljoprivreda je pritom najvažnija grana uz koju je njihov program vezan, ali ne i jedina, rekao je Dragan Vulin. 

- Vlada je izgubila podršku HDSSB-a kada je odbila šest amandmana na proračun za 2016.godinu. Slavonija i Baranja zaslužuje više i sve u njenu korist HDSSB neće uvjetovati foteljama. Jednako su udaljeni i od HDZ-a i od SDP-a - rekao je Vulin te dodao kako će, bude il prilike, HDSSP tražiti resor poljoprivrede.

Jandroković: Vjerujem da će nam Most biti jedan od partnera

Gordan Jandroković, novi glavni tajnik HDZ-a, rekao je za Dnevnik Nove TV kako će HDZ odluku hoće li ići samostalno na izbore ili u koaliciji donijeti u idućih nekoliko dana. 

- Žao mi je što suradnja s Mostom nije uspjela u prvoj fazi. Bilo je tu nažalost previše nepovjerenje, političkog neiskustva. Nismo uspjeli formirati kvalitetnu vlast. Čini mi se s obje, nedovoljno povjerenja, komunikacije, koordinacije. Tih šest mjeseci zaista nije bilo uspješno, no stvari su se izmijenile i vjerujem da ćemo na izborima ostvariti puno bolji rezultat nego su nam ankete nedavno pokazivale i vjerujem da je Most jedan od partnera s kojim ćemo razgovarati - rekao je Jandroković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1