Obavijesti

News

Komentari 64

Sedam krvavih Kaštela: Metak u čelo ispred škole, dva u leđa kod vrtića, sad i sjekira u glavu!

Sedam krvavih Kaštela: Metak u čelo ispred škole, dva u leđa kod vrtića, sad i sjekira u glavu!
5

Od Štafilića do Sućurca, stara cesta od Trogira prema Splitu simboličan je "vodič kroz nasilje" pred samim vratima Splita, u kraju gdje prema zadnjem popisu stanovništva živi više od 40.000 stanovnika.

VIDEO

Jeziva snimka iz Kaštela, koju nećemo objaviti zbog uznemirujućega sadržaja, prikazuje teško ranjenog, ustrijeljenog muškarca u crvenoj majici i crnim hlačama koji sjedi na tlu. Odmah pored njega kleči ćelavi, krupniji muškarac i pridržava ga. Ranjeni čovjek samo što ne padne u nesvijest. Odjednom, u nekom trenutku iz mraka u uličici u Kaštel Štafiliću izranja napadač i udara ćelavog, krupnijeg muškarca sjekirom u glavu. Udarac je s leđa, vrlo snažan i napadač maše s dvije sjekire, ali muškarac je krupan, snažan i uspijeva se okrenuti, othrvati pa uz pomoć prijatelja nekako svladati počinitelja. Baciti ga na tlo. 

Pokretanje videa...

Pucnjava u Kaštel Štafilicu, dvije osobe ozlijeđene 01:14

Potom krupni muškarac otetura držeći se za glavu iz koje šiklja krv. Napadaču je razbijen nos. Obje njegove žrtve su hitno hospitalizirane i u splitskom KBC-u kažu da prostrijeljeni 46-godišnjak, pripadnik HGSS-a, ima teške tjelesne ozljede trbuha, desne strane prsišta i natkoljenice, dok je drugi muškarac (48), koji mu je pohitao pomoći nakon što je ustrijeljen, zadobio tešku tjelesnu ozljedu loma kostiju lubanje nanesenu sjekirom.

Počinitelj napada J. K. je isti, jučer oko 19.30 sati u Kaštel Štafiliću najprije je propucao jednog pa sjekirom ranio drugoga. Otprije je poznat policiji jer je prije 21 godinu izbo mladića koji mu je mokrio pored kuće. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaštel Štafilić: Tamo su i Pajkića izrešetali s pet hitaca

Od Štafilića do Sućurca, stara cesta od Trogira prema Splitu simboličan je "vodič kroz nasilje" pred samim vratima Splita, u kraju gdje prema zadnjem popisu stanovništva živi više od 40.000 stanovnika. 

Lokalni boksač Mario Boljat zvani Pajkić, koji je ubijen 2020. godine hicima iz pištolja u Kaštel Kambelovcu, deset godina ranije preživio je atentat kod groblja u Kaštel Štafiliću, prvom Kaštelu ako krenete od Trogira prema Splitu. Baš u Štafiliću su sinoć radile sjekire i pištolji. 

U svibnju 2010. godine, kad mu je bilo 26, na Boljata su u Štafiliću pucala dvojica muškaraca. Nosili su motorističke kacige i nakon pucnjave pobjegli na skuteru. Teško je ranjen s pet hitaca i od tad je na trbuhu nosio ogroman ožiljak. Otprije je bio invalid zbog teške ozljede lijeve noge u prometnoj nesreći kad mu je bilo 18 godina. Tad je pao s motora. 

Pucnjava u Kaštel Štafilicu, dvije osobe ozlijeđene

- Zvali su me nepoznati ljudi mobitelom da mi imaju uručiti neko pismo i da dođem do groblja. Tamo je već pored zida bio parkiran skuter Beverly 250 crne boje. Pored njega je bio jedan visoki tip, oko 185 cm, s kacigom na glavi - ispričao je tad Boljat za Slobodnu Dalmaciju, pokazao ožiljke od metaka na trbuhu i nastavio:

- Tad iza zida izlazi mali debeli tip, također s kacigom na glavi, koji puca u mene. Padam u vozilu, a onda taj mršavi dolazi i udara me svom snagom pištoljem po zubima. Debeli sjeda za volan skutera, ovaj visoki skače na skuter i zajedno bježe...

Otac propucanog muškarca u Kaštelima: 'Pucao je po autu cijelom dužinom, potresen sam'
Otac propucanog muškarca u Kaštelima: 'Pucao je po autu cijelom dužinom, potresen sam'

Za taj atentat osuđen je Boris Pajić iz BiH. Priznao je krivnju i dobio dvije godine zatvora. Drugi počinitelj nije pronađen, kao ni organizator jer Boljat je tvrdio da Pajića nikad prije u životu nije vidio i da je policiji rekao tko bi mogao biti naručitelj. 

Kaštel Novi: Čabraja je pred školom ispalio metak u čelo Marinu Matijašu

Jozo Čabraja, redoviti gost crne kronike koji je preživio već nekoliko atentata, bio je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu za ubojstvo 21-godišnjeg Marina Matijaša pred Osnovnom školom Bijači u Kaštel Novom. Pucao je iz pištolja marke Makarov 9 milimetara u lipnju 2014. godine i metak je pogodio mladića u čelo. Matijaš je sutradan preminuo u splitskoj bolnici.

Čabraja tvrdi da nije imao namjeru ubiti Matijaša i da je pucao u mrak nakon što je napadnut, odnosno nakon što je na njegov auto bačen čekić. Ključni svjedok Duje Pivčević na prvom suđenju je pričao da je Čabraja maltretirao ubijenog Matijaša u diskoklubu i da je tamo počeo sukob njih dvojice, da je Jozo šetao podignute majice dok mu je za pasom bio pištolj i da je vikao "dođite da vas pobijem jednog po jednog".

Čabraja se nakon ubojstva nekoliko dana skrivao i potom predao policiji.

No na ponovljenom suđenju Pivčević je odjednom stao na Čabrajinu stranu:

- Kod škole je bio mrak, Jozo nije nikako mogao vidjeti gdje puca. Udaljenost između njega i nas nije bila dva metra, nego oko 30 metara...

Čabraju je na ponovljenom suđenju splitski sud osudio na 14 godina zatvora. 

Kaštel Stari: Pucali iz jurećeg auta

Pred sam Božić, 20. prosinca 2018. godine na Hitnu pomoć u Kaštel Starom sam se dovezao 39-godišnji muškarac, otprije poznat policiji. Imao je dvije prostrjelne rane na ruci i nozi, rekao je da se vozio od stare kaštelanske ceste prema magistrali kad su u njega zapucali iz jurećeg automobila. 

Kaštel Lukšić: Zapalili BMW Čabraji

Nakon obračuna u kojem je poginuo Pajkić, odmah iduću noć planuo je BMW u vlasništvu 29-godišnjeg Joze Čabraje. On inače živi u Kaštel-Lukšiću, ali ranjen je u trbuh tijekom pucnjave prošlog vikenda i prebačen je u bolnicu.

Oko tri i pol godine, tek nešto manje od maksimuma, Čabraja je inače proveo u istražnom zatvoru tijekom prvog suđenja za ubojstvo Matijaša, iz straha da bi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.

U međuvremenu je bio pušten da na ponovljeno suđenje dolazi sa slobode. Živio je u Lukšiću i svako malo upadao u nevolje.

Kaštel Kambelovac: Pajkić ubijen pred dječjim vrtićem

Hitna je u lipnju 2020. godine, po dolasku na mjesto obračuna pet metara od dječjeg vrtića, oko 22.50 u nedjelju navečer zatekla Marija Boljata zvanog Pajkić kako leži u lokvi krvi i nije mu bilo spasa.

Njega pancirka nije spasila, ali Jozu Čabraju jest jer je ranjen u trbuh. To mu je bio treći atentat iz kojeg je uspio izvući živu glavu. Pucnjavi je prethodila svađa i tučnjava. Još jedan muškarac je ranjen, a trojica su ubrzo privedena. Za ubojstvo Pajkića i pokušaj u ubojstva Čabraje bio je osuđen na 19 godina Tomislav Šoljić iz Kaštela (39), ali je Vrhovni sud srušio tu presudu i naložio ponovno suđenje. 

Kaštel Gomilica: Klan suprotstavljen Čabraji

Suprotstavljena ekipa koja je ušla u obračun s Čabrajom i ubijenim Boljatom navodno je baš iz Kaštel Gomilice. Oni su u Kambelovac bili došli autima i parkirali na rivi, prema Kaštel Gomilici.

Ubrzo nakon pucnjave policija je blokirala cijelo područje, i Kambelovac i Gomilicu, da bi ubrzo privela trojicu za koje se sumnja da su sudjelovali u pucnjavi.

Kaštel Sućurac: Tu je fatalna Josipa R. (22) namamila Čabraju

Jozo Čabraja je 5. ožujka 2019. dobio SMS od ženske osobe koja ga je pozvala da se nađu na parkingu kraj Hitne u Kaštel Sućurcu. Kad je na dogovoreno mjesto sastanka stigao u svojem automobilu, dok je čekao djevojku s kojom je imao dogovor, kraj njega su projurila dva muškarca na skuteru. Jedan je izvadio pištolj i u Čabraju ispalio nekoliko hitaca.

Pogođen je u ruku, metak mu je okrznuo leđa, a još jedno streljivo ga je pogodilo u nogu. Čabraja se sam dovezao prvo u hitnu ambulantu u Kaštelima, a od tamo su ga prebacili u splitsku bolnicu.

Nekoliko dana nakon drugog pokušaja ubojstva Joze Čabraje, policija je u Splitu uhitila osam pripadnika zločinačkoga klana osumnjičenih za pokušaje ubojstva, nanošenje teških ozljeda... Ta je skupina, među ostalim pokušajima ubojstva i propucavanja, optužena za pokušaj ubojstva Čabraje.

Među privedenima je bila i djevojka jednog osumnjičenika, Josipa R. (22), koja je navodno večer ranije poslala sporni SMS Čabraji i tako ga namamila u klopku. 

 

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'
DRAMA OBITELJI IZ ZAGREBA

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'

Marcella i Nevenko imaju troje djece. Dvoje ide u vrtić, ali treće ne može jer su mijenjali pravilnik. Marcella zbog toga ne može raditi
Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...