Obavijesti

News

Komentari 29

Šef policije Milina: Uhitili smo muškarca koji je osumnjičen za palež auta sutkinje u Osijeku

Šef policije Milina: Uhitili smo muškarca koji je osumnjičen za palež auta sutkinje u Osijeku

Sutkinji Vlasti Šimenić Kovač je u Osijeku na Uskrs netko zapalio auto koji je pripadao njenom pokojnom suprugu. Policija je muškarca kojeg dovodi u sumnju s ovim slučajem uhitila danas u Osijeku

VIDEO

Mogu reći da smo uhitili osobu u Osijeku koju povezujemo s paljenjem vozila u Osijeku. Prema saznanjima koje smo do sada prikupili to nema nikakve veze s objavljenjem njene sudačke dužnosti. Dakle, u pravilu mogu reći da nemamo pojavnosti. To su iznimni slučajevi, izolirani da se dogode takva kaznena djela na štetu državnih službenika ili dužnosnika - rekao je za središnji dnevnik HRT-a glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Riječ je o muškarcu, a uhićen je danas.

- Policija svakom slučaju pristupa profesionalnom i to je nespretna i neprimjerena izjava koju gledaju i slušaju policijski službenici koji svakodnevno profesionalno obavljaju svoj posao bez obzira na to tko je žrtva. Nije naš posao da neki slučaj odradimo profesionalnije a neki manje profesionalno nego je naš posao da sve tretiramo na isti način. Tome u prilog govori da u zadnje tri godine imamo najbolje statistike što se tiče ukupne razriješenosti kaznenih dijela. Preko 70 posto - rekao je Milina o kritikama na postupanje.

- Dobila sam danas informaciju od policije da je uhićena osoba koja se sumnjiči za podmetanje bombe pod moj automobil i mogu samo reći da mi je drago što su bili tako brzi i učinkoviti, a drago mi je i što se pokazalo da ovaj napad nema veze s mojom sudačkom dužnošću, jer je to samo potvrda da sam svoj posao do sada radila, a i ubuduće ću, u skladu sa zakonom i sudačkim kodeksom. Iz policije su mi rekli i koji je motiv, ali ja vam o tome za sada ne mogu ništa reći, jer sam potpisala privolu o tajnosti. Uglavnom, to je toliko glupo da normalan čovjek teško može percipirati tako nešto i vjerujem da će svi tako reagirati kada policija objavi o čemu je riječ. Naravno, s obzirom na to da živim i radim ovdje gdje jesam, to me zabrinjava, ali ponavljam, puno mi je lakše kada sam saznala da napad nije motiviran mojim sudačkim radom - kazala je sutkinja Šimenić Kovač za Jutarnji.

Sutkinji zapalili auto: 'Gledam oko sebe dok izlazim iz kuće. Nije ugodno, ali ne odustajem'
Sutkinji zapalili auto: 'Gledam oko sebe dok izlazim iz kuće. Nije ugodno, ali ne odustajem'

Podsjetimo, Vlasti Šimenić Kovač je u Osijeku na Uskrs netko zapalio auto. Pripadao je njenom pokojnom suprugu. Zapaljeni BMW zapravo je pripadao odvjetniku Radanu Kovaču, suprugu sutkinje, koji je prije pet godina nastradao sletjevši s ceste svojim motociklom između Aljmaša i Erduta. Riječ je o uglednom osječkom odvjetniku koji je također radio na velikim slučajevima, primjerice slučaju Selotejp.

Sutkinja zadovoljna reakcijom policije

Sutkinja osječkog Županijskog suda Vlasta Šimenić-Kovač, čiji je automobil izgorio u podmenutom požaru na Uskrs 9. travnja, rekla je u srijedu kako je iznimno zadovoljna brzom reakcijom policije i ostalih službi, kojom je otkrivena osoba koja se dovodi u vezu s tim nedjelom.

Dobila sam potvrdu od policije da je uhićena osoba koja se dovodi u vezu s podmetanjem požara pod moj automobil. Što se tiče ostalih stvari vezanih uz taj događaj potpisala sam potvrdu o tajnosti i ne mogu ništa govoriti o tome dok policija ne objavi sve pojedinosti, rekla je Hini večeras sutkinja Šimenić-Kovač.

Na upit je li joj policija rekla nešto o motivu ovoga nedjela rekla je - ne konkretno, ali kako naslućuju da podmetanje požara pod automobil nije vezano za obnašanje njezine sudačke dužnosti.

Iznimno sam zadovoljna brzom reakcijom policije i svih službi, koje su se uključile u istragu. I dalje normalno obavljam svoju sudačku dužnost, i ovo me nije obeshrabrilo, poručila je sutkinja Šimenić-Kovač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije