News

Komentari 30

'Seks s kondomom? To je kao da jedete neodmotane slatkiše'

'Seks s kondomom? To je kao da jedete neodmotane slatkiše'

Duterte je očito smetnuo s uma podatak da je samo u 2017. na Filipinima otkriveno 11.103 nova slučaja zaraze HIV-om što je za gotovo 20 posto više u odnosu na godinu prije...

Dok mu u zemlji raste broj ljudi zaraženih HIV-om, i to za čak 3000 posto u posljednjih deset godina, filipinski predsjednik Rodrigo Duterte otvoreno poručuje kako je siguran seks - bez veze. U svom govoru o demografskoj obnovi upotrebu s kondoma usporedio je s konzumiranjem neodmotanih slatkiša.

- Kontracepcijske pilule su besplatne. Nemojte koristiti kondome jer osjećaj nije dobar, rekao je Duterte stavljajući zapakirani bombom u usta i dodao:

- Jedite ovo! Nemojte odmotati! E, tako je to s kondomom.

Ženama je preporučio korištenje kontracepcijskih injekcija jer one ne utječu na libido.

Duterte je očito smetnuo s uma podatak da je samo u 2017. na Filipinima otkriveno 11.103 nova slučaja zaraze HIV-om što je za gotovo 20 posto više u odnosu na godinu prije, donosi Daily Mail.

Human Rights Watch (HRW) upozorio je kako je predsjednikovo ponašanje neodgovorno jer u vlastitoj zemlji suočava se s pravom epidemijom HIV-a.

- Umjesto kritiziranja kondoma, Duterte bi trebao poduzeti odlučne akcije kako bi zaštitio zdravlje Filipinaca kojima treba osigurati jednostavniji pristup kondomima, kažu u HRW-u.

Najčitaniji članci