News

Komentari 28

Senzacija u Srbiji: Bogataš podnio zahtjev da mu se godina rođenja promijeni iz '54 u '74

Senzacija u Srbiji: Bogataš podnio zahtjev da mu se godina rođenja promijeni  iz '54 u '74

Bogati Srbin je sa svojim odvjetničkim timom je predao zahtjev za promjenu godine rođenja u svim dokumentima. Dakle, u njegovoj osobnoj iskaznici bi pisala 1974. godina umjesto 1954

Nekadašnji član najbogatije srpske obitelji, Bogoljub Karić se odlučio za nesvakidašnji potez. Sa svojim odvjetničkim timom je predao zahtjev za promjenu godine rođenja u svim dokumentima. 

U današnjem priopćenju za javnost je rekao kako je taj zahtjev predao na svoj 65. rođendan. Dakle, u njegovoj osobnoj iskaznici bi pisala 1974. godina umjesto 1954. Dodao je kako je zahtjev zasnovan na važećim zakonima. Sebe je opisao kao jedinstvenu ličnost u suvremenoj srpskoj povijesti, piše Blic.

- Danas slavim rođendan. Uputio sam se prema gradskoj upravi Kragujevca i podnio svoj zahtjev - rekao je.

Svi su ostali šokirani uključujući i njegovog brata Dragomira.

- Pitao sam ga sinoć što se ovo događa? Odgovorio mi je da želi poslati poruku svima. Pobijediti ćeš starost tek kada si spreman da budeš mlađi - ispričao je Dragomir.

Bogoljub je rekao kako želi ovom gestom podići moral svima koji se nalaze pred mirovinom, javlja Mondo.

- Sa 65 godina kod nas u Srbiji si ti penzioner. Drugim riječima, odbačen i nepotreban društvu. A primjerice u zemljama poput Rusije i Amerike ljudi rade i dalje bez obzira na godine. Zato želim poručiti svima: Mladi ste onoliko koliko se osjećate! - rekao je Bogoljub.

- Ovo je u ime svih koji ne žele da se umirove i budu na teretu proračunu Republike Srbije, Fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja i Fondu zdravstvenog osiguranja, koji ne žele prava iz tih fondova, da ne bi umanjili sredstva koja bi pripala drugim ljudima, kojima su stvarno potrebna - zaključio je.

Ovaj događaj se počeo dijeliti svim društvenim stranicama. Na Twitteru cijeli dan objavljuju smiješne fore na njegov račun.

Najčitaniji članci