News

Komentari 110

Šerić: 'Filip se dobro osjeća, ja sam mu rekao da bude miran'

Šerić: 'Filip se dobro osjeća, ja sam mu rekao da bude miran'

Danas u 9 sati zakazano je pripremno ročište pred splitskim Županijskim sudom koje nije otvoreno za javnost. Odvjetnik Filipa Zavadlava, Branko Šerić, rekao je kako se osjećao dobro

Filip se osjeća dobro, pričao sam s njime prije ovog pripremnog ročišta. Bilo je jako važno da posluša moje instrukcije, sve se svodilo na to da zadrži mirnoću, da bude miran. On ima faze, bojao sam se da ja neću iskontrolirati, to ne bi bilo dobro ni za postupak, ni za njega. Popunio se, nije više ispijen i čisto dobro izgleda, rekao je Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava Branka Šerića 

Šerić je objasnio da su na pripremnom ročištu vidjeli optužnicu te da su očekivali da se Zavadlav izjasni o krivnji, što on nije htio napraviti. 

- Jednostavno je odšutio. Državno odvjetništvo je priložilo čitav niz dokaza i svjedoke - objasnio je Šerić i rekao da želi da svi svjedoci budu pozvani i daju svoj iskaz. 

- A posebno su mi zanimljivi vještaci, inzistirat ću da dođe cijeli tim, a ne samo jedan - rekao je odvjetnik i dodao kako je određena rasprava za 12. i 13. kolovoza što je, kako kaže, za njihove prilike, neobično brzo. 

Na pitanje o osiguranju izvan sudnice te očekuje li probleme i incidente tijekom suđenja, Šerić je rekao da se on osjeća sigurno i da je teško prognozirati. 

- Vjerojatno postoje neki razlozi zbog kojih neki proces krije nešto iza. Nemam informacije, ali odgovarajuće tijelo i službe vjerojatno se ponašaju u skladu s informacijama koje prime - odgovorio je. 

Rekao je kako on sam nije tražio osiguranje, ali da se pojavila potreba da i on bude pod nadzorom. 

Zavadlav se nakon pripremog ročišta natrag vraća u zatvor u Gospiću. Na pitanje hoće li ga vraćati u Gospić i kada će ročišta trajati nekoliko dana, Šerić kaže da bi on to volio, no da će se prije toga procijeniti sigurnost. 

Najčitaniji članci