News

Komentari 21

Serijski razbojnik opljačkao 18 meta u Zagrebu: Do prije par godina radio je kao policajac?

Serijski razbojnik opljačkao 18 meta u Zagrebu: Do prije par godina radio je kao policajac?

Ušetao bi u prostor, maskiran i uz prijetnju oružjem oduzeo oružja zaštitarima pa zatim prijetio zaposlenicima. Nakon 18 odrađenih pljački, policija ga je napokon uhvatila...

Muškarac (33) uhićen je zbog sumnje na počinjenje 19 kaznenih djela 'Razbojništvo' od kojih je jedno ostalo u pokušaju, priopćila je zagrebačka policija. 

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s Upravom kriminalističke policije i Antiterorističkom jedinicom Lučko te u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, dovršili kriminalističko istraživanje, stoji u priopćenju. 

Sumnja se da je s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja nezakonite imovinske koristi od kraja veljače 2022. godine pa sve do početka veljače 2023. godine na području grada Zagreba, po uhodanom obrascu, počinio ukupno 18 pljački. 

Muškarac se tijekom pljački nije obazirao na to koje je doba dana već bi maskiran dolazio do trgovina, poslovnica igara na sreću, pošti, ljekarni, banaka i poslovnica za promet novcem, u koje bi ulazio te uz prijetnju pištoljem od zaposlenika otuđivao novac.

Nakon prijetnji bi zaštitarima oduzeo oružja i novac koje su mu zaposlenici dali u strahu za vlastiti život te bi izašao i pobjegao.

U šest je slučajeva nakon pljački pobjegao na električnom romobilu na kojem je i došao, dok je u jednom slučaju pobjegao ništa ne otuđivši.

Muškarac je ponovno napao u srijedu 8.veljače, nešto prije 12 sati je maskiran ušao u banku u Radničkoj cesti gdje je također oduzeo oružja zaštitarima i uz prijetnju oružjem od zaposlenika tražio novac koji su mu i predali. 

Uspio je pobjeći iz banke, ali su ga policijski službenici brzo uhvatili i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. 

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja, na temelju naloga suda obavljena je pretraga stanova i drugih prostorija na području Peščenice i Maksimira, kao i dva osobna automobila s kojima se koristio te je tom prilikom pronađeno šest pištolja, odjevni predmeti i sredstva za maskiranje koje je koristio, romobil kojim se koristio i određeni novčani iznos, stoji u priopćenju. 

Ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem opisanih kaznenih djela iznosi oko 80.650 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o bivšem interventnom policajcu. Prije nekoliko godina je, na vlastiti zahtjev, otišao iz MUP-a. 

Najčitaniji članci