News

Komentari 42

Aleksandar Vučić: 'Čak 30 helikoptera ćemo kupiti, a u vojsku ulažemo 1,2 mlrd. eura'

Aleksandar Vučić: 'Čak 30 helikoptera ćemo kupiti, a u vojsku ulažemo 1,2 mlrd. eura'

U nedjelju je rekao novinarima da je na sastanku s tvrtkama obrambene industrije Srbije donesena odluka da se u prvom kvartalu 2022. pomogne domaćoj namjenskoj industriji sa 145 milijuna eura

Ove i prethodnih godina nabavljen je veliki broj helikoptera, a očekujem velike nabave helikoptera u idućoj i 2023. Ukupno 30 – od toga 11 helikoptera H-145, 4 Mi-35, 3 Mi-17 i rabljenih Mi-35 koje kupujemo od jedne zemlje članice EU pa smo sigurno će biti helikopterska velesila u regiji. 

POGLEDAJTE VIDEO: Vučić s oporbom

Ponosno je to izjavio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koji je bio na jugu Srbije gdje se sastao s predstavnicima obrambene industrije iz cijele zemlje.  Nakon što je pokazao mogućnosti helikopterskih postrojbi, Vučić je obišao padobransku brigadu i čestitao pripadnicima Ratnog zrakoplovstva na uspješno odrađenoj vježbi u teškim vremenskim uvjetima. 

U nedjelju je rekao novinarima da je na sastanku s tvrtkama obrambene industrije Srbije donesena odluka da se u prvom kvartalu 2022. pomogne domaćoj namjenskoj industriji sa 145 milijuna eura. 

- Odlučili smo pomoći našoj namjenskoj industriji u roku od tri mjeseca u prvom tromjesečju 2022. Pronašli smo načina da uložimo, s oko 145 milijuna eura, pod strogom kontrolom Ministarstva financija, u kupnju novih proizvodnih pogona i strojeva i opreme, mogli bismo modernizirati naše tvornice i potaknuti bolju proizvodnju i profitabilnost - rekao je Vučić. 

Dodao je da će Srbija u sljedećih pet godina naručiti opremu, oružje i alate, vozila i streljivo, streljivo, raketne mine iz domaće namjenske industrije u vrijednosti od 1,25 milijardi eura. 

- To će biti dodatni poticaj razvoju namjenske industrije i ogroman napredak u kupovini Vojske Srbije. Razgovarali smo i o cijeni struje za naše tvornice u namjenskoj industriji, a mi ćemo se pobrinuti da to držimo pod kontrolom kako bi mogle dalje raditi. Samo za našu namjensku industriju potrošit ćemo 250 milijuna eura godišnje. Imajte samo na umu kolika su ogromna ulaganja u našu vojsku - kazao je Vučić. 

Sastanku u Vojnoj zračnoj luci “Narednik-pilot Mihajlo Petrović” u Nišu, između ostalih, nazočili su ministar obrane Nebojša Stefanović, ministar financija Siniša Mali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović

Nakon sastanka, Vučić je nazočio demonstraciji sposobnosti helikopterskih postrojbi Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i 63. padobranske brigade.

Najčitaniji članci