News

Komentari 1

Sestre su se ugušile u požaru kuće, starija je pokušala spasiti mlađu koja je bila nepokretna

Sestre su se ugušile u požaru kuće, starija je pokušala spasiti mlađu koja je bila nepokretna

Sumnja se da je uzrok požara peć na drva. Starija sestra je u jednom trenutku izašla van, ali se zbog nepokretne sestre vratila kada je vidjela da dim i vatra izlaze iz kuće

U požaru koji je sinoć, šest minuta nakon ponoći prijavljen Vatrogasnoj jedinici Mostar, a koji se dogodio u ulici Bariše Smoljana na broju 14 u Mostaru smrtno su stradale Saida Balić (53) i njena dvije godine starija sestra Asja Dugandžić.

Nakon očevida koji su obavili pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije zajedno s dežurnim tužiteljem i vještakom protupožarne struke ustanovljeno je da nema elemenata krivičnog djela.

Nesretne sestre su, prema prvim rezultatima, stradale usljed gušenja dimom, a kako saznaje Dnevni avaz, Asja Dugandžić je do dolaska policije i ekipe Hitne pomoći davala znakove života.

Iako su liječnici na licu mjesta pokušali reanimaciju, nažalost spasa joj nije bilo, a njezina sestra, koja je dugi niz godina bila nepokretna, već je bila mrtva kada je stigla hitna pomoć.

Dugandžić se brinula o sestri, a jedan od susjeda je vidio da je izašla van kuće u trenutku kada se vatra pojavila i kada je dim počeo kuljati na sve strane.

U jednom trenutku ona se ponovo zaputila prema kući, vjerojatno zbog  nepokretne sestre, a iako je susjed vikao na nju da to ne čini, ona ga nije poslušala.

Uzroci požara bit će utvrđeni naknadno, nakon svih neophodnih vještačenja i istražnih radnji koje se poduzimaju. Za sada, u MUP-u tužiteljstvu, nakon obavljenog očevida, sumnjaju da je požar uzrokovala peć na drva. Sestre su, inače, koristile električnu grijalicu, ali su, povremeno, upotrebljavale i peć na drva.

Inače, u kući je bilo jako puno stvari složenih uz peć na drva i unutrašnjost je u potpunosti izgorjela. Vatrogasci, koji su s tri vozila bili na intervenciji, požar su lokalizirali jutros u 2:15.

Najčitaniji članci