Obavijesti

News

Komentari 64

Sherry, Sherry, otkaz mi uberi: Šef zagrebačkih groblja dao je ostavku nakon afere s kućicama

Sherry, Sherry, otkaz mi uberi: Šef zagrebačkih groblja dao je ostavku nakon afere s kućicama

Patrik Šegota je i član predsjedništva stranke Milana Bandića, a moćni gradonačelnik mu je i dao fotelju. Nakon afere u koju je umiješana i bivša pjevačica Velina, Bandić mu poručio da je najbolje da se sam makne...

VIDEO

Voditelj zagrebačkih Gradskih Groblja Patrik Šegota nije imao previše izbora. Pokušao se opravdati, ali na sastanku s gradonačelnikom Milanom Bandićem su mu ostavljene samo dvije opcije: ili ćemo te mi smijeniti ili ćeš sam napisati i poslati ostavku. Šegota je ostavku napisao i poslao u upravu Zagrebačkog holdinga.

- Dosadašnji voditelj podružnice Gradska groblja, Patrik Šegota, podnio je ostavku - objavio je jutros Zagrebački holding.

Afera 'Sherry, sherry' Veline: Kućice na Mirogoju naručili su tjednima prije objave natječaja!
Afera 'Sherry, sherry' Veline: Kućice na Mirogoju naručili su tjednima prije objave natječaja!

Epilog je to afere koju su prije više od dva tjedna otkrila 24sata. Šegota je raspisao javni poziv za desetogodišnji zakup  zemljišta na četiri unosne lokacije na Mirogoju, najvećem hrvatskom groblju. Na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana su pobijedile četiri tek osnovane tvrtke. Koje su ponudile u kunu istu cijenu mjesečnog najma: 3510 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A to je bilo samo 10 kuna više od drugog najboljeg konkurenta. Brzinski su postavljene i kućice za prodaju svijeća i cvijeća prije blagdana Svih svetih, a otkrili smo da su one naručene preko tvrtke posrednika i prije nego je natječaj raspisan. Iako su formalno zakupci trebali birati od  koga će kupiti kućice. I na kraju, otkrili smo da sve četiri tvrtke ne posluju na lokacijama. Baš sve četiri su prepustile svoje poslovanje obrtu Velina design u vlasništvu Veline Oršolić.

Davor Višnjić/Pixsell

Ona je široj javnosti poznata kao dance zvijezda Velina koja je sredinom 90-ih imala veliki hit: Sherry, Sherry.

Dugogodišnji prodavači na Mirogoju su upozorili da vjeruju da je sve namješteno, a Šegota je tvrdio da je sklopljen izvrstan posao i da on nema ništa s davanjem u podnajam. 

Grad Zagreb smo pitali i koje su točno nepravilnosti utvrđene tijekom kontrola, ali još nismo dobili odgovor. Ali neslužbeno smo saznali da je afera s kućicama direktni povod, a navodno ima još sumnjivih poslova na Gradskim grobljima iz mandata Šegote. 

- Ima tu posla za DORH - samo kratko poručuje naš upućeni sugovornik.

Šegota je inače prvo bio u HDZ-u, a onda je prešao Bandiću. Brzo je napredovao i u stranci, a natječaj kojim je izabran za voditelja je trajao samo tri radna dana, pred Božić 2018. godine. Navodno je Bandić vikao na Šegotu zbog afere, ali je čekao završetak kontrola. Na kraju mu je poručio da mora otići. Do novog natječaja za voditelja, vršitelj dužnosti će biti Roko Gruja.

Patrik Šegota se oglasio podužom objavom na Facebooku jer se na pozive novinara nije javljao. U svojoj objavi on pobrojava uspjehe koje je ostvario, a ne spominje ni riječju aferu. Objavu prenosimo u cijelosti: 

"Nakon dvije godine na čelu Podružnice Gradska groblja, tijekom kojih je uspješno unaprijeđena organizacija rada i postignuti iznadprosječni financijski rezultati, te ostvarene značajne investicije na svih 28 groblja, voditelj Podružnice Patrik Šegota, u dogovoru s Upravom društva, odlazi na novu dužnost. Tijekom proteklog dvogodišnjeg razdoblja u obnovu postojeće i izgradnju nove infrastrukture, nabavku elektrovozila za prijevoz građana po grobljima, kupnju i ugradnju nove kremacijske peći, te druge opreme, kao i za tekuće i investicijsko održavanje uloženo je gotovo 50 milijuna kuna. Na groblju Mirogoj uređeno je parkiralište za 130 vozila, među kojima 17 mjesta za taksi i osobe s invaliditetom. Za Krematorij je kupljena nova kremacijska peć, a u tijeku je izgradnja dvaju novih polja za oko četiri tisuće urni. Na Miroševcu je obnovljeno više od 5 i pol tisuća četvornih metara asfaltnih površina, uređeno kilometar rubnjaka i stotinu metara kanalica, razvedena nova vodovodna mreža, a upravna zgrada i mrtvačnica priključene na plinski mrežu. Na Markovom polju temeljito je obnovljena mrtvačnica, uređeni krov, pročelje i odarnica, te obnovljeno više od 3 tisuće četvornih metara asfaltnih površina. Na groblju Šestine uređen je spomenik dr. Anti Starčeviću, kao i spomenik palim borcima NOB-a, a na uređenom prostoru postavljena su dva jarbola sa zastavama Republike Hrvatske i Grada Zagreba. I na većini ostalih groblja u Zagrebu i okolici uređeni su okolišni prostori, sanirana oštećenja na putevima i stazama, postavljene nove ili zamijenjene dotrajale parkovne klupe, a na grobljima u Cerju, Lučkom i Vugrovcu ugrađena su nova zvona. Gradska groblja nabavila su i 8 novih električnih vozila, a svim zaposlenicima nove uniforme, radnu odjeću i zaštitnu opremu za rad u uvjetima epidemije korona virusa.
Za pripremu i organizaciju ovogodišnjeg blagdana Svih svetih Uprava i zaposlenici Gradskih groblja dobili su brojne pohvale i čestitke građana i javnosti
." napisao je Šegota

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21