Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šibenska piromanka dobila je mjesec dana istražnog zatvora

U nastavku postupka, dakle, slijedi psihijatrijsko vještačenje nad osumnjičenom i utvrđivanje zdravstvenog stanja i njezine ubrojivosti – kazala je predsjednica Županijskog suda u Šibeniku Nives Nikola

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
26 komentara

Žena (53) osumnjičena da je potpalila požar u Dubravi provest će sljedećih mjesec dana u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, potvrdila je za Šibenik.in predsjednica Županijskog suda u Šibeniku Nives Nikolac.

- Jednomjesečni istražni zatvor određen je jučer rješenjem suca istrage koji je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva. Sada slijede istražne radnje, s obzirom da je utvrđeno da je djela iz 2017. godine napravila u stanju neubrojivosti. U nastavku postupka, dakle, slijedi psihijatrijsko vještačenje nad osumnjičenom i utvrđivanje zdravstvenog stanja i njezine ubrojivosti – kazala je predsjednica Županijskog suda u Šibeniku Nives Nikolac.

SUSJEDI: 'MOGLO SE TO OČEKIVATI' Selo zapalila 8 puta: 'Vatra me budila svaku noć, sve bi gorilo'

U Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku se, u nazočnosti liječnika psihijatra i branitelja, sinoć pokušalo ispitati osumnjičenicu, no to nije bilo moguće provesti zbog sumnje liječnika u raspravnu sposobnost i mogućnost iznošenja obrane, izvjesili su jučer popodne iz ODO-a Šibenik.

PODMETALA POŽARE Psihijatar: Među piromanima ima manje od deset posto žena

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog da se protiv osumnjičenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je na kraju i prihvaćeno. 

ZAPALILA POŽAR KOD ŠIBENIKA 'Nije sposobna za raspravu': Piromanku nisu uspjeli ispitati

- Oko 13.20 u mjestu Dubrava na cesti prema Šibeniku je svjesno i namjerno podmetnula požar na otvorenom prostoru. Prije nego je otišla na posao pokušala je potpaljivanjem cijele kutije kocki za potpalu zapaliti požar, ali se ta vatra nije uhvatila, a kutija nije u cijelosti izgorjela. Zatim je ponovno uz pomoć kocki za potpalu zapalila makiju i stabla borova, a požar se zbog juga jako brzo proširio -  opisao je jučer načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Do osumnjičene piromanke došli su i zbog toga što je koristila kocke za potpalu koje se ne mogu naći u svakoj trgovini pa im je u potrazi pomogao i videonadzor iz trgovina.

Prijeti joj do deset godina zatvora

Možda vas zanima i ovo:
Message