Obavijesti

News

Komentari 60

Silovao i ostale pacijente? 'Sin je spominjao neko čudovište...'

Silovao i ostale pacijente? 'Sin je spominjao neko čudovište...'
2

SAD: Nathan Sutherland osumnjičen je za silovanje nepokretne pacijentice koja mu je rodila dijete. Sada se sumnja da je silovao i druge pacijente. Pacijente su testirali na spolne bolesti i na trudnoću...

VIDEO

U šoku sam. U potpunom sam šoku, vjerovala sam tom čovjeku. Čak sam mu rekla da mi je drago što radi s mojim sinom, da se bolje osjećam jer znam da je u dobrim rukama, izjavila je u četvrtak Angela Gomez, majka pacijenta klinike Hacienda Healthcare u Arizoni o medicinskom tehničaru Nathanu Sutherlandu (36).

Sutherland je osumnjičen za seksualno zlostavljanje nemoćne osobe, nepokretne pacijentice u klinici u kojoj je radio, a njegov zločin otkriven je kada  rodila njegovo dijete.

Osoblje klinike, obitelji i rođaci ostalih pacijenata i dalje su u nevjerici zbog činjenice da je upravo Sutherland počinio takav gnjusan zločin. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio je vrlo nježan, požrtvovan, pun ljubavi. Ili se barem pravio. Stvarno sam mu vjerovala. Posumnjala sam na neke druge zaposlenike, ali pogriješila sam. Sve nas je zavarao. Nikada, ni u najluđim snovima, ne bih pomislila da bi on napravio takvo nešto - dodala je. 

Žrtva je bila svjesna silovanja

Podsjetimo, Nathan Sutherland optužen je za silovanje kvadriplegičarke smještene u klinici koja je krajem prošle godine rodila dijete. Kada je žena koja već godinama leži nepokretna rodila, policija je među osobljem u klinici provela DNK testiranje i otkrila da se Sutherlandov DNK poklapa s DNK tek rođenog djeteta. 

Medicinski tehničar silovao je ženu u komi: Rodila mu dijete...
Medicinski tehničar silovao je ženu u komi: Rodila mu dijete...

Majka djeteta je 29-godišnjakinja, a pacijentica je klinike od svoje treće godine. Isprva se mislilo da je žena u komi, no naknadno se ispostavilo da to nije točno. Pacijentica ne govori i u ranom djetinjstvu je imala brojne napadaje zbog kojih je mentalno zaostala. Ima malu pokretljivost u udovima, glavi i vratu, reagira na zvuk i može gestikulirati licem. Sve to znači da je bila svjesna napada, svjesna da je napadač siluje, objavio je britanski The Sun

'Bojim se da je upravo on čudovište koje je moj sin spominjao'

Osumnjičeni je silovao pacijenticu između veljače i travnja prošle godine i policija sumnja da ju je silovao nebrojeno puta. Daljnja istraga bi trebala pokazati postoji li još žrtava. Nakon Sutherlandovog uhićenja, bolnica je poslala obavijest obiteljima drugih pacijenata da imaju pravo na besplatno testiranje na spolne bolesti i test na trudnoću. 

- I moj sin je podvrgnut testiranju na spolne bolesti. Čekamo rezultate - izjavila je Gomez, koja se boji da je Sutherland zlostavljao i njezinog sina.

Potresena žena sumnja da je baš optuženi Sutherland 'čudovište koje je sin povremeno spominjao'.

Sutherland se pojavio u sudnici u srijedu, ali se nije izjasnio o krivnji. Nadležni sud u okrugu Maricopa odredio je jamčevinu na 500.000 dolara (oko 3,26 milijuna kuna).

Silovao pacijenticu, ona rodila: 'On je najniži šljam koji postoji'
Silovao pacijenticu, ona rodila: 'On je najniži šljam koji postoji'

Odvjetnik optuženog, David Gregan tvrdi da nema izravnog dokaza da je njegov klijent kriv za silovanje i najavio da će na suđenje pozvati još jednog stručnjaka za DNK koji navodno može pobiti testiranje koje tereti Sutherlanda.

'Često je pričao da voli svoj posao'

Bivša susjeda optuženog Esella Burr opisala ga je 'mirnog obiteljskog čovjeka', piše Daily Mail.

- Sutherland je bio oženjen i otac četvero djece. Par je svake nedjelje išao u crkvu na misu, a optuženi je sa svojom sestrom u duetu SLEEPLESSOULJAZ pjevao kršćanske rap pjesme - kazala je.

Susjeda tvrdi da bi optuženi uvijek pozdravljao, a povremeno su znali porazgovarati. Prisjetila se kako je Sutherland u nekoliko navrata spomenuo koliko voli svoj posao medicinskog tehničara.

Sutherlandova supruga podnijela je zahtjev za razvod 5. prosinca 2018. što je tri tjedna prije nego je žrtva rodila. On je jednom ranije već bio u braku, iz kojeg ima dvoje djece. Rješenje o razvodu izdano je 24 sata prije nego što se žrtva porodila

Nitko nije primijetio da je trudna

Ono što je posebno nevjerojatno u cijeloj priči jest to da nitko od osoblja, pa ni njezini liječnici nisu primijetili da je pacijentica trudna, sve dok nije počela vikati od boli kada su krenuli porođajni trudovi. 

Nakon šokantnog skandala, šef klinike Bill Timmons dao je ostavku, a od dvojice liječnika koji su se trebali brinuti za pacijenticu jedan je dao otkaz, dok je drugi suspendiran bez plaće do kraja istrage koju će provesti državna inspekcija nadležna za zdravstvenu skrb. 

Glavni liječnik zlostavljane pacijentice, dr. Thanh Nguyen suspendiran je jer je ugrozio zdravlje i dobrobit jednog ili više svojih pacijenata. Drugi liječnik koji je brinuo o žrtvi najvjerojatnije je dr. Phillip Gear, koji je pregledao ženu u travnju prošle godine, i u karton napisao da nema većih promjena u njezinom zdravstvenom stanju.

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a