News

Komentari 67

Silvana Hrelju izbacili iz HSU-a: 'Sastajao se s opskurnim strankama, to je protiv Statuta'

Silvana Hrelju izbacili iz HSU-a: 'Sastajao se s opskurnim strankama, to je protiv Statuta'

Razlozi za takvu odluku su brojni, a najnoviji je sudjelovanje Silvana Hrelje na skupu pod nazivom „Umirovljenici zajedno”, navode iz stranke u priopćenju

Hrvatska stranka umirovljenika izbacila je iz stranke Silvana Hrelju, objavili su u priopćenju. Navode kako se Hrelja sastajao s ''opskurnim umirovljeničkim strankama'' koje, kako navode, nemaju ni stranačke prostorije ni telefone.

Priopćenjem se obratio predsjednik HSU-a Veselko Gabričević, a prenosimo ga u cijelosti.

- S ciljem uvođenja političke higijene na našim prostorima odlučili smo u skladu sa stranačkim Statutom, a na prijedlog predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika s današnjim danom isključiti iz stranke našeg člana Silvana Hrelju.

Razlozi za takvu odluku su brojni, a najnoviji je sudjelovanje Silvana Hrelje na skupu pod nazivom „Umirovljenici zajedno”. Naime pod krinkom zajedništva okupili su se danas predsjednici tri opskurne umirovljeničke stranke koje zajedno nemaju niti 10 članova, bez županijskih, gradskih ili općinskih organizacija, stranačkih prostorija i telefona... Mjesecima ova grupica vječitih kandidata za saborske fotelje i nama predlaže ujedinjavanje što izbjegavamo jer je potpuno kontraproduktivno. Naime ne želimo surađivati s osobama koje nose etiketu lažnih umirovljenika, propalih političkih preslagivača, ljubitelja NDH, prostačkih i vulgarnih verbalnih eskapada, ponosnih „Berinih penzića”, koalicijskih partnera Milana Bandića, samozvanih „žetončina”, a sve kako bi se ostvarili osobni interesi.

Ovakvi postupci u potpunosti su u suprotnosti s našim djelovanjem, opredjeljenjem i ciljevima. Naši brojni projekti i aktivnosti usmjereni su boljitku svih umirovljenika i ostalih naših sugrađana što je lako provjerljivo. S druge strane imamo samo prazne riječi i predstavljanje nekog programa koji je prepisan od nas i umirovljeničkih udruga. Prema tome treba biti potpuno jasno o čemu se tu radi i prekinuti u začetku pokušaj još jedne političke prevare, obmane i podvale. Nažalost to naš saborski zastupnik nije shvatio i današnjom potporom grupici političkih egzibicionista grubo je prekršio Statut i nanio veliku štetu našoj stranci.

Zbog toga mu nije više mjesto u našoj obitelji što je i zaključak današnjeg žurnog sastanka Predsjedništva Hrvatske stranke umirovljenika - stoji u priopćenju HSU-a.

Najčitaniji članci