News

Komentari 18

Šimuna čekaju 2 i pol mjeseca terapija do samostalnog hoda

Šimuna čekaju 2 i pol mjeseca terapija do samostalnog hoda

Šimun je rođen bez 25 kostiju u nogama, kuka, a ima i zapetljane živce kralježnice. Operiran je u rujnu. Šimun trenutačno prolazi intenzivne fizikalne terapije, a liječnici su iznenađeni napretkom...

Maleni Šimun Stojanović (2) iz Županje s obitelji je krajem kolovoza otputovao na liječenje u SAD. Ovaj dječak se donedavno kretao isključivo puzanjem, a danas uči samostalno hodati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Šimun je rođen bez 25 kostiju u nogama, kuka, a ima i zapetljane živce kralježnice. Operiran je u rujnu u privatnoj klinici čuvenog dr. Paleya na Floridi. Teška operacija trajala je devet sati, a liječnici su mu rekonstruirali kuk, izvadili duplicirani femur, amputirali natkoljenicu lijeve noge i napravili rekonstrukciju stopala desne noge.

Nakon operacije trpio je jake bolove, a šest tjedana je nosio gipsiće. Kad su mu ih skinuli, prvi put je prespavao cijelu noć bez lijekova. Njegov otac Tomislav morao se vratiti kući, a s malenim borcem ostala je majka Martina. Protetičari su mu nogicu izrađivali četiri tjedna kako bi mu savršeno pristajala. Šimun je zanijemio kad ju je prvi put ugledao i isprobao.

Maleni lav je veliki navijač “modrih”, a njihove utakmice pratio je s Floride i navijao. Igrači su mu posvetili pobjede, a Dinamo i 24sata pokrenuli su aukciju s Dinamovim dresovima. Skupljeno je 87.650 kuna, odnosno više od polovice novca potrebnog za Šimunovu protezu, čija cijena se okvirno kreće oko 167.000 kuna. Šimun trenutačno prolazi intenzivne fizikalne terapije, a liječnici su iznenađeni napretkom.

Dobročinitelj koji je želio ostati anoniman omogućio je da Šimun provede blagdane uz obitelj te platio put njegovu ocu i braći u SAD. Procjene su da Šimunu predstoji dva i pol mjeseca terapija, kako bi mogao samostalno hodati.

Najčitaniji članci