Obavijesti

News

Komentari 3

Sin ubijenog novinara Jamala napustio Saudijsku Arabiju

Sin ubijenog novinara Jamala napustio Saudijsku Arabiju
1

Zasad nema komentara saudijskih dužnosnika, ali je Whitson rekla da je Salahu i njegovoj obitelji odobren izlazak iz zemlje pošto im je ukinuta zabrana putovanja

VIDEO

Salah, sin novinara Jamala Khashoggija koji je 2. listopada ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, napustio je Saudijsku Arabiju s obitelji, pošto im je ukinuta zabrana izlaska iz zemlje, priopćio je u četvrtak Human Rights Watch (HRW).

- Salah i njegova obitelj su u ovom trenu u zrakoplovu za (Washington) DC - rekla je za AFP Sarah Leah Whitson, ravnateljica za Bliski istok u HRW-u.

Zasad nema komentara saudijskih dužnosnika, ali je Whitson rekla da je Salahu i njegovoj obitelji odobren izlazak iz zemlje pošto im je ukinuta zabrana putovanja.

Jamal Khashoggi, saudijski novinar i oporbeni aktivist koji je živio u egzilu u Sjedinjenim Državama, gdje je surađivao s Washington Postom, ubijen je 2. listopada u prigodi posjeta saudijskom konzulatu u Istanbulu, gdje je trebao obaviti formalnosti u vezi s vjenčanjem za tursku državljanku.

Saudijske vlasti koje su isprva nijekale novinarovu smrt, pod međunarodnim pritiskom su iznosile nekoliko inačica događaja dok napokon u četvrtak nisu priznale, zahvaljujući informacijama iz Turske, da su osumnjičenici za ubojstvo Khashoggija počinili "planiran" zločin.

Prijestolonasljednik Mohammed bin Salman i kralj Salman od Saudijske Arabije u utorak su primili Salaha i brata Jamala Khashoggija u kraljevskoj palači u Riyadhu.

Kralj i prijestolonasljednik su uputili izraze sućuti članovima Khashoggijeve obitelji, objavila je službena saudijska agencija SPA.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.