Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
120 komentara

Sindikati pozvali Plenkovića: 'Riješimo problem razgovorom'

Iako je premijer u četvrtak sa sjednice Vlade pozvao sindikate da budu razumni i vrate se dijalogu, sindikati u nedjelju tvrde da premijer odbija razgovore

Foto: PIxsell
120 komentara

Prosvjetni sindikati poslali su u nedjelju premijeru Andreju Plenkoviću otvoreno pismo u kojemu ga pozivaju na obnovu dijaloga i sastanak na kojemu bi prezentirali svoje argumente vezane uz štrajk u školama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama traže sastanak na kojemu bi argumentirali zašto traže promjenu Uredbe o koeficijentima složenosti poslova, odnosno povećanje koeficijenata za većinu zaposlenih od 6,11 posto. 

Članovi tih sindikata, koji su u štrajku od 10. listopada, poručuju da žele ponovno uspostaviti dijalog u kojem će se krenuti prema rješavanju problema.

Zagreb: Sindikati održali konferenciju o referendumskom pitanju Inicijative 67 je previÅ¡e SVE OVISI O MIRENJU Novi problemi za Vladu: Nakon škola u štrajk će ići i fakulteti

U pismu navode da je premijer s njima prekinuo dijalog nakon 17. rujna i nije im dao priliku da argumentiraju svoje zahtjeve.

Tvrde i da kroz proces mirenja, nakon najave štrajka, od strane Vlade nije bilo ozbiljne namjere rješavanja spora pa je mirenje završilo neuspješno.

Iako je premijer u četvrtak sa sjednice Vlade pozvao sindikate da budu razumni i vrate se dijalogu, sindikati u nedjelju tvrde da premijer odbija razgovore.

Umjesto da razgovara sa sindikatima, on im svakodnevno preko medija šalje poruke.

Zagreb: Rasprava Vlade o prijedlogu kandidata RH za člana Europske komisije ŠTROMAR I DIVJAK: 'Očekujemo da će Vlada uskoro nastaviti dijalog sa učiteljima'

- To nije način rješavanja problema, već njegovo produbljivanje - poručuju u otvorenom pismu premijeru.

Uvjereni su da on nije ispravno upoznat s njihovim zahtjevima, da svoj stav temelji na percepciji.

- Ono što komunicirate kroz medije nisu protuargumenti, već odbijanje razgovora o njima. Žalosti nas što u vašoj medijskoj komunikaciji naziremo i namjeru sudske zabrane štrajka - poručuju sindikati.

'VLADA TO MOŽE' Milanović o štrajku: 'To je 400 milijuna godišnje, ja bi to dao'

Sindikati najavljuju da će sutrašnjoj konferenciji za novinare održati prezentaciju svojih argumenata. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message