Sisačka Opća bolnica koja je u obnovi, dobila novi RTG uređaj | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Sisačka Opća bolnica koja je u obnovi, dobila novi RTG uređaj

Sisačka Opća bolnica koja je u obnovi, dobila novi RTG uređaj

Njime će se osjetno popraviti kvaliteta medicinske usluge, a inicijator za njegovu nabavu je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak

VIDEO

U sklopu obnove i revitalizacije sisačke Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić", teško oštećene u potresu, u srijedu je bolnici na korištenje predan suvremeni, mobilni RTG uređaj.

Novi uređaj vrijedan je 750.000 kuna, njime će se osjetno popraviti kvaliteta medicinske usluge, a inicijator za njegovu nabavu je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Predstavljajući uređaj župan Celjak govorio je i o brojnim aktivnostima obnove bolničkih paviljona i odjela na području županije.

Upravo je u tijeku rušenje stare upravne zgrade, a već su obnovljene zgrade kirurgije i oftalmologije, kao i Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, te Odjela za venerologiju i dermatologiju u Sisku, rekao je.

"Nismo zadovoljni samo vraćanjem na prijašnje stanje, želimo proširiti sadržaje i našim stanovnicima omogućiti zdravstvenu skrb koju su ranije morali tražiti u nekoj drugoj županiji. U tijeku je stoga izrada projektne dokumentacije za zgrade Jodnog lječilišta, kao i njenu dogradnju, što znači da ćemo proširiti sadržaje koje odjeli sada pružaju!, istaknuo je župan Celjak.

Požarište u Sisku još uvijek pod nadzorom vatrogasaca
Požarište u Sisku još uvijek pod nadzorom vatrogasaca

U tijeku je nabava za izvođenje radova i za Novu bolnicu u Petrinji, odnosno za zgradu Pulmologije, dodao je.

Sisačko-moslavački župan izvijestio je da je u tijeku izrada i projektne dokumentacije za zgradu stare bolnice u Petrinji, a obnovljena je i zgrada sisačke ispostave Zavoda za hitnu medicinu.

Završeni su radovi na dva objekta Neuropsihijatrijske bolnice "Dr. Ivan Barbot" u Popovači a nastavljaju se na još četiri objekta, rekao je Celjak.

Novim sofisticiranim RTG uređajem ubrzat će se radiološke pretrage u sisačkoj Općoj bolnici i smanjiti nepotrebno kretanje bolesnika, osobito kada je riječ o covid pozitivnim pacijentima, rekao je ravnatelj Opće bolnice Tomislav Dujmenović.

Nabava uređaja, dodao je, bila je neophodna zbog iznimnog stanja izazvanog pandemijom korona virusa i velikog broja pacijenata čije je zdravlje bilo ugroženo. Stari se uređaj često kvario, a popravci su bili zahtjevni zbog nedostatka rezervnih dijelova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C:  Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna
OSTAJE CRVENI ALARM

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C: Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna

Za utorak je crveno upozorenje na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog vrućina. Za osječku i zbog grmljavinskih nevremena...

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...
KRUŽE TEORIJE

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...

Čim sam vidio što se dogodilo, odmah mi nije imalo smisla. Ne možete se, u sred bijela dana, samo popeti na krov nekih stotinjak metara od predsjednika, priča bivši snajperist...
Poznati novi detalji! Policajac se uhvatio za krov, vidio napadača i pustio se: 'Nije htio biti ubijen'
ATENTAT NA DONALDA TRUMPA

Poznati novi detalji! Policajac se uhvatio za krov, vidio napadača i pustio se: 'Nije htio biti ubijen'

U tom trenutku napadač je krenuo pucati na skup na kojem je Trump u to vrijeme taman govorio o migracijama, kazao je Michael T. Slupe