News

Komentari 0

Sisak dobio suvremena vozila za bolje gospodarenje otpadom

Sisak dobio suvremena vozila za bolje gospodarenje otpadom

Nabavom vozila vrijednog 1,8 milijuna povećat će se udio odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnoj količini otpada što će smanjiti količine otpada na odlagalištu

Gradskom trgovačkom društvu Gospodarenje otpadom Sisak (GOS), u petak su isporučena četiri nova komunalna vozila, a nabavu onog za odvojeno otkupljanje otpada vrijednog 1,8 milijuna kuna s 85 posto sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Direktoru Mateu Lončaru ključeve vozila je u ime dobavljača predao direktor tvrtke O-K-TEH d.o.o. Darko Pivac koji je ocijenio da je riječ o najsuvremenijim vozilima na tržištu.

Nabavom vozila vrijednog 1,8 milijuna povećat će se udio odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnoj količini otpada što će smanjiti količine otpada na odlagalištu.

Također su isporučena i dva komunalna vozila s potisnom pločom te kiper s kranom ukupne vrijednosti pet milijuna kuna, koje je u cijelosti financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

"Nova vozila našim će djelatnicima omogućiti znatno lakše i brže obavljanje poslova, a time i bržu i kvalitetniju uslugu našim sugrađanima", rekao je direktor sisačkog GOS-a Mateo Lončar.

Isporuci novih vozila bila je nazočna i načelnica Sektora za zaštitu okoliša u Fondu za zaštitu okoliša Aleksandra Čilić. Ona je rekla da je Grad Sisak novim vozilima dobio snažan vjetar u leđa, te je izrazila uvjerenje kako će se gospodarenje otpadom na ovom području na taj način osjetno unaprijediti.

U travnju se očekuje isporuka još tri komunalna vozila i traktor s prikolicom te će ukupna vrijednost svih vozila, s ovom isporukom, iznositi oko 10 milijuna kuna, naglasila je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

"Gospodarenje otpadom jedna je od djelatnosti koja se ne vidi i ne primjećuje ako se ta djelatnost moderno i učinkovito izvršava. Primjećujemo tek kad nešto 'zašteka'. Tvrtka GOS odskače svojom kvalitetom i opremom, te posljednjih godina radi važan iskorak, od reciklažnih dvorišta do polupodzemnih spremnika. Naši građani više ne moraju brinuti o gospodarenju otpadom jer imaju suvremenu tvrtku", rekla je Ikić Baniček.

Nova komunalna vozila isporučena su uz prvo reciklažno dvorište, gdje građani mogu besplatno zbrinuti sve vrste otpada nastalog u kućanstvu.

Kako je najavljeno, u sisačkom naselju Caprag u ponedjeljak, 21. veljače, na korištenje će se predati suvremeni polupodzemni spremnici za komunalni otpad.

Najčitaniji članci