News

Komentari 1

Sisak: Kandidati su dali krv, pa su predstavili listu SDP-a, Centra, Laburista i Oraha

Sisak: Kandidati su dali krv, pa su predstavili listu SDP-a, Centra, Laburista i Oraha

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček predstavila je listu koalicije SDP-a, Centra, Laburista i Oraha za Gradsko vijeće za koju je rekla da je "Sisak u malome" jer okuplja kandidate svih dobnih skupina i struktura

"Lista okuplja kandidate svih dobnih skupina i struktura, gospodarstvenike, branitelje, mlade, žene i druge, iz svih dijelova grada", naglasila je u ponedjeljak SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Kandidati, kako je rekla, neće davati 'velika obećanja', ali na prvom će im mjestu biti obnova grada nakon potresa te nastavak započetih projekata. 

Nositeljica SDP-a Kristina Ikić Baniček predstavila kandidate za Gradsko vijeće Grada Siska

"Dovršit ćemo sportsku dvoranu Zeleni brijeg i rekonstrukciju kuće Striegl, počinjemo realizaciju Odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo i rekonstrukciju knjižnice, nastavljamo uspješnu kreditnu liniju Sisački poduzetnik, model upravljanja trgovačkim društvima, gdje su sve usluge našim sugrađanima objedinjene na jednom mjestu, a uskoro počinjemo i radove na zgradi gdje će biti smještena sva trgovačka društva", nabrajala je Kristina Ikić Baniček. 

Najavila je i veliki projekt društveno poticane stanogradnje na lokaciji Zeleni brijeg, a što bi Sisku trebalo dati novu vizuru.

Na pitanje novinara na što je najviše ponosna, odgovorila je kako je najviše učinjeno na predškolskom i osnovnoškolskom standardu kao što je prehrana, produženi boravak, škola plivanja i klizanja, besplatno ljetovanje u Zaostrogu, dovršenje dva vrtićka objekta te briga o sportskoj infrastrukturi.

Nositeljica SDP-a Kristina Ikić Baniček predstavila kandidate za Gradsko vijeće Grada Siska

Najavila je kako će se potpora bržoj obnovi očitovati kroz pomoć građanima u birokratskim poslovima, te pokretanje kreditne linije s bankama za one sugrađane koji će samostalno obnavljati svoje objekte, a kasnije će im država vratiti uloženo iz fonda solidarnosti.  

Aktualni dogradonačelnik Ivica Rendulić je rekao kako ostaje uz Ikić Baniček jer nakon potresa nastupaju izazovna vremena, pa će biti nužno puno raditi da se grad oporavi i da se nastave započeti projekti.

Nezavisni kandidat, poduzetnik Tomislav Čubela, je spomenuo kako je gradonačelnica dala vrhunsku potporu poduzetništvu te je nakon potresa mnogo učinila za Sisak.

Nositeljica SDP-a Kristina Ikić Baniček predstavila kandidate za Gradsko vijeće Grada Siska

Satnik HV u mirovini, Emir Fetibegović, inače, tajnik Zajednice športskih udruga, pohvalio je dobru suradnju s ekipom koja je u proteklih osam godina vodila grad.

Uoči predstavljanja liste u gradskoj četvrti Zeleni brijeg, desetak kandidata, s gradonačelnicom Ikić Baniček i njenim zamjenikom Markom Kričkom, sudjelovalo je u akciji darivanja krvi, aktivno podržavajući akciju Crvenog križa. 

Najčitaniji članci