Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Šišaković na suđenju rekao da se boji sutkinje i traži izuzeće

Dario Šišaković je u nastavku suđenja ponovno zatražio izuzeće svih pa i predsjednika Vrhovnog suda, te saslušanje desetak svjedoka za koje smatra da znaju što mu je sve namješteno

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
13 komentara

Na varaždinskom Županijskom sudu, nastavljeno je suđenje Dariu Šišakoviću (30) koji je 19. ožujka 2015. godine u Kaznionici u Lepoglavi pokušao ubiti Roberta Matanića, udarivši ga više puta metalnim utegom po glavi.

Kao i na svakoj raspravi do sada, Šišaković je na početku ponovno zatražio izuzeće javnosti zbog zaštite osobnog i obiteljskog života optuženika, oštećenika i svjedoka, te zbog zaštite javnog reda i mira. 

Potom je Šišaković zatražio izuzeće predsjednice vijeća zbog pristranosti i prava na pošteno suđenje. 

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL - Na raspravi od 16. siječnja ove godine nakon vaše opomene nisam više ometao raspravu, a vi ste me protupravno udaljili s rasprave kako bi me spriječili da ispitam svjedoke. Podizanje prsta u zrak nije protuzakonito, a vi kod mene izazivate strah. Također tražim izuzeće predsjednice Županijskog suda u Varaždinu i predsjednika Vrhovnog suda jer oni dozvoljavaju da predsjednica vijeća radi protuzakonito. Također tražim izuzeće svih tužitelja ŽDO u Varaždinu jer ne žele postupati po mojoj kaznenoj prijavi protiv ravnatelja Kaznionice u Lepoglavi - rekao je Dario Šišaković na raspravi. 

Predsjednica vijeća odbila je Šišakoviću sve zahtjeve za izuzećima. Suđenje je nastavljeno ispitivanjem trojice svjedoka, policajaca koji su u kaznionicu došli već kada se događaj zbio i obavljali su razgovore s pravosudnim policajcima. 

SVJEDOK O ŠIŠAKOVIĆU 'Spolovilo je stavio u ventilator zbog oklade i šetao u tangama'

Nakon saslušanja svjedoka, optuženi Šišaković zatražio je saslušanje još oko 10-ak svjedoka, smatrajući da od njih može doznati da su mu neke stvari namještene kako bi došao na Odjel pojačanog nadzora, te da nije kriv za razbijanje dva televizora u kaznionici Lepoglava jer je u to vrijeme bio u kantini. Tužiteljstvo je izjavilo da se protovi svim novim dokaznim prijedlozima, osim onima koji su već usvojeni i koji će biti iznešeni na idućim raspravama, smatrajući da ima već sada dovoljno dokaza da se Šišakoviću dokaže počinjenje kaznenog djela za koje ga se tereti.

Na raspravi je pročitan i liječnički nalaz Roberta Matanića, čije je stanje od prije godinu dana nepromijenjeno. Ozlijeđeni Matanić je u zatvoru završio zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL Nakon ozljeda koje mu je nanio Šišaković, Matanić ima trajne ozljede mozga i ne može svjedočiti u sudskom postupku protiv Šišakovića, te se nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu. Šišaković je u vrijeme počinjenja kaznenog djela protiv Matanića u Kaznionici u Lepoglavi služio kaznu od 15 godina zbog ubojstva zagrebačke profesorice Dijane Ćulibrk. 

Na suđenje je priveden s lisicama na rukama i lancima na nogama iz Kaznionice u Glini, gdje je premješten nakon napada u Lepoglavi. Oko Županijskog suda u Varaždinu, sigurnost su osiguravali policajci s dugim cijevima. 

MATANIĆA IZUDARAO UTEGOM Šišaković se na suđenju stalno smijao pa su ga izbacili van

Naime, Dario Šišaković je, dok je boravio u pritvoru u Remetincu pokušao pobjeći skočivši preko zida. Njegov neuspjeli pokušaj bijega bio je tjedan dana nakon što je njegov brat Damir raširivši rešetke pobjegao iz zatvora u Sisku, gdje je izdržavao jednogodišnju kaznu zatvora zbog pljačke. 

Za vrijeme katkog boravka na slobodi, Damir Šišaković silovao je maloljetnicu, natjerao je da podgne novac s bankomata i da ga njemu. Iduće rasprave na kojima će biti saslušani svjedok Boris Tomić i tri vještakinje, sutkinja je zakazala za početak ožujka. O dokaznim prijedlozima Šišakovića, sud će odlučiti naknadno. 

Možda vas zanima i ovo:
Message