Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Situacija s vodom u Zagorju do kraja dana bit će normalizirana

Jučer poslijepodne zadnji izvještaji ispitivanja kvalitete vode govore da nema ugljikovodika na ispitnim mjestima. Korisnike vodovoda pozvali smo da prijave vodu s mirisom, kažu u Zagorskom vodovodu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1 komentara

Jučer poslijepodne zadnji izvještaji ispitivanja kvalitete vode govore da nema ugljikovodika na ispitnim mjestima. Korisnike vodovoda pozvali smo da prijave vodu s mirisom kako bismo isprali cjevovode, a broj poziva smanjio se od sinoć do danas prijepodne, izjavio je direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić te dodao da su cjevovodi ispravni, tek se preventivno ispiru neki manji ogranci.

ISPIRU CIJEVI 'Smrdi po nafti': Još se ne zna tko je u Zagorju zatrovao vodu

- Lagano se vraćamo u normalu i tijekom današnjeg dana situacija s pitkom vodom u potpunosti će biti normalizirana. Pojačali smo ekipe i njihov angažman na terenu i najgore je iza nas - rekao je direktor Zagorskog vodovoda koji je poručio korisnicima da, ukoliko još uvijek zamijete miris vode, to prijave kako bi se interveniralo i pristupilo ispiranju cjevovoda.

ZAGAĐENJE VODE 'To je sigurno jedan od najvećih ekoloških incidenata u Zagorju'

U posljednjoj službenoj obavijesti korisnicima Zagorskog vodovoda navedeni su rezultati laboratorijskih ispitivanja koji pokazuju da u vodi nisu prisutni ugljikovodici, kao i uputa, ukoliko se ipak primijeti miris vode na naftu, da se iz mjera predostrožnosti ne preporuča njezino korištenje za piće, ali se može koristiti za pranje, tuširanje i kuhanje. Napominje se također da je voda bez mirisa zdravstveno ispravna.

DRAGICA IZ ZAGORJA: 'Kad se natoči, voda jako smrdi i sudoper mi je bio sav mastan'

Stanovnici s područja općina Lobor, Mače, Bedekovčina i Sveti Križ Začretje te gradova Zabok i Zlatar u utorak su osjetili neugodni miris vode iz vodovoda, a u srijedu im je iz Zagorskog vodovoda preporučeno da ne koriste vodu za piće, već samo za sanitarne potrebe, tuširanje i prokuhavanje. Analize vode napravljene su u nekoliko navrata, a posljednje analize vode u petak pokazale da su parametri u zakonskim okvirima.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message