News

Komentari 108

Sjećate se Ukrajinaca koji su ruskom vojnom brodu rekli da se je*e? Možda su ipak živi

Sjećate se  Ukrajinaca koji su  ruskom vojnom brodu rekli da se je*e?  Možda su ipak živi

Ruska invazija i dalje je u tijeku. Ukrajinski vojnici bore se svim snagama kako bi zaštitili svoju zemlju. Nadu im sada ulijeva i najnovija informacija kako su branitelji sa Zmijskog otoka ipak, preživjeli napad

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski prvoga dana ruske invazije na Ukrajinu rekao je da su branitelji koji su čuvali otok na Crnom moru poginuli.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, sada je došlo do preokreta. Ukrajinski branitelji navodno su preživjeli napad ruskih trupa na Zmijski otok te je u tijeku njihovo spašavanje.

- Ukrajinski vojnici koji su branili Zmijski otok od ruske mornarice možda su živi. Primljena je informacija o njihovoj mogućoj lokaciji te je u tijeku akcija spašavanja koju vodi ukrajinska vojska - stoji u priopćenju Odjela za graničnu policiju Ukrajine.

Slučaj napada na Zmijski otok šokirao je cijeli svijet, a u četvrtak je u javnost puštena i, navodna, radio-komunikacija branitelja otoka i ruskog vojnog broda koji je išao prema njima.

- Javljam vam se s ruskog vojnog broda. Predlažem vam da položite oružje, predate se i da tako izbjegnite krvoproliće i nepotrebne žrtve. Ako ne pristanete, bombardirat ćemo vas - javljaju s ruskog broda.

- je*** se! - bila je poruka ukrajinskih branitelja ruskom vojnom brodu. To je ujedno bila i posljednja poruka branitelja.

<<< LIVE događanja i bitku za Kijev pratite OVDJE

Prisjetimo se, otok pripada Odesi. Rusija je davne 1877. kontrolu nad otokom dala Rumunjskoj, a Ukrajina ga je 1991. preuzela.

Na otoku je bilo pristanište za brodove te helikopterska platforma. Čuvalo ga je 13 vojnika te se nitko nije htio predati. 

Najčitaniji članci