Obavijesti

News

Komentari 301

Milanović o Lex Perkoviću: Ne kockam, ne gubimo ni centa...

Milanović o Lex Perkoviću: Ne kockam, ne gubimo ni centa...
13

Nema kockanja, nema izlaganja, nema ugrožavanja nacionalnih interesa, nema štete ni jedne jedine funte ili penija ili eura kada su u pitanju EU fondovi, rekao je

VIDEO

Tajanstveni pojedinci iz mladeži HDZ-a, koji se ne žele predstaviti, došli su u četvrtak ujutro ispred Vlade predati pohvalnicu Zoranu Milanoviću zbog nevjerojatne brzine u kojoj je Hrvatsku doveo u izolaciju štiteći zločince. Time je kažu ugrožena gradnja Pelješkog mosta i ulazak u Schengen. Pozivaju premijera da pomogne Hrvatskoj i podnese ostavku.

Ipak, pohvalnicu nisu uspjeli osobno predati već su je urudžbirali na porti.

Vlada se ne kocka ničim! Nisam sklon kocki, ne znam uopće kartati. Znao sam briškulu, zaboravio sam i to. Nisam bio na poker aparatima. Nemam te sklonosti, a koliko znam nitko ovdje ih također nema. Ali, strpimo se još malo i pozivam Vas da vjerujete Vladi. To je jedino, rekao je Milanović

Na sjednici u četvrtak Vlada neće raspravljati o takozvanom Lex Perković, iako je to u ponedjeljak najavio ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, Zoran Milanović osvrnuo se na početku sjednice na Lex Perković. 

- Vlada se ne kocka ničim! Nisam sklon kocki, ne znam uopće kartati. Znao sam briškulu, zaboravio sam i to. Nisam bio na poker aparatima. Nemam te sklonosti, a koliko znam nitko ovdje ih također nema. Ali, strpimo se još malo i pozivam Vas da vjerujete Vladi. To je jedino - rekao je Milanović. 

- Nema kockanja, nema izlaganja, nema ugrožavanja nacionalnih interesa, nema štete ni jedne jedine funte ili penija ili eura kada su u pitanju EU fondovi. To je naprosto nemoguće - izjavio je.

- Ali nećemo se nadglasavati. Sad traje jedan medijski rat, postoje ovakve i onakve informacije. Socijalisti podržavaju hrvatsku Vladu, kažu jedno. Pučani kažu drugo. Već sama ta činjenica govori da je istina na skliskom terenu - rekao je.

Poziva sve da dopuste da se u idućih nekoliko dana u konzultacijama s partnerima, državama članicama i Europskom komisijom izvedemo zaključke i donesemo odluku koja će biti dobra za Hrvatsku.

- Tu nema štetne odluke za Hrvatsku. Dakle, ne se dati pretjerano impresionirati, stvari shvatiti ozbiljno, ali ovo nije nikakva velika bitka. Iz ovoga ćemo svi izvući dobre pouke za Hrvatsku uz jako malu cijenu - zaključio je.

Ranko Ostojić: Lex Perković ne postoji

Prije sjednice Vlade ministri nisu bili previše raspoloženi razgovorljivi o Lex Perkoviću. Na pitanje zašto na sjednici Vlade, unatoč najavama, nema izmjena Lex Perkovića, potpredsjednik Vlade Branko Grčić je samo kratko kazao:

- Sve ćete čuti ovih dana. Ne mogu vam ništa više od toga reći - rekao je.

Potpredsjednik Ranko Ostojić u prolazu je samo dobacio kako Lex Perković ne postoji. Za ministra Gordana Marasa to je pitanje za ministra pravosuđa Miljenića. Ponovio je svoj stav o cijelom slučaju:

- Rekao sam u više navrata, a to je da Hrvatska ima svoju agendu i da će štiti svoju državu i građane i biti ravnopravna članica Europske unije - kazao je Maras.

Milanović i Pusić došaptavali se i smijali

Iako se u medijima nagađalo o nategnutim odnosima između Vesne Pusić i Zorana Milanovića, tijekom sjednice su se došaptavali i smijali.

Nakon kratkog osvrta, članovi Vlade prihvatili su Dnevni red sjednice, a zatim i sve prijedloge.

HNS ne želi da izmjena stupi tek u srpnju 2014. godine

HNS-ovci, na čelu s Vesnom Pusić, navodno ne žele da sporne izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU-a stupe na snagu tek 15. srpnja 2014. godine. 

Ipak, ministrica tvrdi da vladajuća koalicija nije došla u pitanje i da će riješiti problem, te da su na istoj strani. 

Vlada je na sjednici, između ostalog, raspravljala o izmjeni Zakona o vanjskim poslovima, o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, te o nacrtu prijedloga Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskog sabora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 301
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.