News

Komentari 114

Sjekli glave i topili tijela: Našli snimke zločina najbrutalnije zločinačke skupine u Srbiji

Sjekli glave i topili tijela: Našli snimke zločina najbrutalnije zločinačke skupine u Srbiji

Do sinoć je pregledano više od 30 lokacija, među kojima su i tri vikendice u kojima su navodno pronađeni ključni dokazi za neke od najbrutalnijih zločina koje su počinili.

Veljko Belivuk, poznat kao Velja Nevolja, i njegova desna ruka Marko Miljković, koji se sumnjiče da su bili organizatori jedne od najjačih kriminalnih grupa koja je godinama sijala strah i počinila najbrutalnije zločine u regiji, uhićeni su zbog više iznuda, otmica i brutalnih ubojstava, javlja Kurir.

Kako doznaju, policija je u suradnji sa BIA i Tužiteljstvom za organizirani kriminal, osim njih dvojice, uhitila još 17 pripadnika grupe zbog sumnje da su počinili najmanje devet likvidacija, među kojima je i ubojstvo navijača Zvezde Zdravka Radojevića, koji je nestao bez traga prošle godine. Nevolja je uhićen na planini Rudnik, a Miljković u Beogradu.

Do sinoć je pregledano više od 30 lokacija, među kojima su i tri vikendice, locirane između Loznice i Gornjeg Milanovca, u kojima su navodno pronađeni ključni dokazi za neke od najbrutalnijih zločina koje su počinili.

Mjesto zločina

- Ključni dokazi likvidacija iza kojih, kako se sumnja, stoje Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe, koja je po brutalnosti prema žrtvama nadmašila zloglasni zemunski klan, pronađeni su u ove tri vikendice. Osim oružja, otkriveni su i materijalni dokazi, otisci i DNK materijal, a forenzičari i dalje provjeravaju ima li među prikupljenim tragovima bioloških materijala nestalih u prethodnom periodu - otkriva izvor Kurira i objašnjava da se tri kuće tretiraju kao mjesto zločina.

Prema njegovim riječima, tijekom prošle godine dogodilo se više otmica koje se dovode u vezu s ovom kriminalnom grupom. Žrtve, ali ni njihova tijela do danas nisu pronađena. Kako Kurir saznaje, pronađeni su ključni dokazi koji upućuju da su žrtve mučene, a potom spaljivane kiselinom u ovim kućama.

- Nestalo je više ljudi o čijim se sudbinama mjesecima ništa ne zna. Među njima je Radojević, kojem se svaki trag izgubio u kolovozu prošle godine, ali i Goran Veličković Goksi, kao i pripadnik 'Pink Pantera' Miljan Ljepoja. Sumnja se da su svi brutalno ubijeni - objašnjava izvor.

Pali dok su uništavali dokaze

Vođa navijača blizak klanu 'kavčana' uhićen je ujutro oko pet sati i to dok je navodno s pripadnicima svoje grupe pokušavao uništiti tragove zločina.

- Nevolja i pripadnici njegove kriminalne grupe pali su u trenutku kada su išli zapaliti automobile koje su koristili u otmicama i ubojstvima. Automobil Smart koji su odvezli na Rudnik ključni je dokaz u istrazi nestanka Gorana Veličkovića Goksija. U tom automobilu snimljen je Belivuk dok je razgovarao s Veličkovićem, kojem se potom izgubio trag - otkrio je izvor iz istrage.

Kobna greška pripadnika Veljine grupe

Prema njegovim riječima, operativne informacije ukazuju da su zločine snimali, a potom video-materijal proslijeđivali jedni drugima.

- Na razotkrivanju jedne od najvećih kriminalnih grupa u regiji radilo se mjesecima. Došlo se do podataka da su činili jezive zločine i slali ih jedni drugima preko aplikacije Sky, koju su koristili za međusobnu komunikaciju. Postoje informacije koje ukazuju da su jednom ubijenom odrezali glavu, drugome jezik, da su topili dijelove tela - objašnjava izvor iz istrage.

Prijeti im doživotna

Veljko Belivuk i njegovi suradnici, ukoliko budu osuđeni za teško ubojstvo, mogli bi dobiti doživotnu kaznu zatvora.

- Izmjenom zakona, za najteži oblik ubojstva sada je, umjesto 40 godina kazna doživotnog zatvora - kaže sugovornik Kurira. On objašnjava da će osumnjičeni najvjerojatnije danas biti privedeni na saslušanje u Tužiteljstvo za organizirani kriminal.

Najčitaniji članci