Obavijesti

News

Komentari 194

'Skinuo je masku, otkopčao se s monitora, izvadio kanilu i preko balkona napustio bolnicu...'

'Skinuo je masku, otkopčao se s monitora, izvadio kanilu i preko balkona napustio bolnicu...'

Pacijent odmah naglašava da ne želi primati terapiju, a u 16:10 medicinsko osoblje odjela primijetilo je da pacijent nije u bolesničkom krevetu, navode među ostalim iz Fran Mihaljevića

VIDEO

O slučaju muškarca zaraženog korona virusom koji je pobjegao iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, te je kasnije pronađen mrtav u domu u Hoto Villama kod Samobora, oglasili su se i iz same klinike. Potvrdili su da se pacijent samovoljno udaljio.

- Pacijent u dobi od 53 godine, nakon liječničkog pregleda u Hitnom prijemu Klinike i učinjene rendgenske snimke pluća zbog potrebe bolničkog liječenja, hospitaliziran je u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu zbog COVID-19 bolesti, 18.10.2021. Pacijent je upućen na odjel u izolacijsku jedinicu u pratnji medicinske sestre s postavljenim kisikom gdje dolazi u 15:30. Na odjelu su mu ponovno izmjerene vitalne funkcije, učinjene ordinirane pretrage, postavljena intravenska kanila te je pacijent postavljen na monitor zbog daljnjeg praćenja vitalnih funkcija. Pacijent odmah naglašava da ne želi primati terapiju, a u 16:10 medicinsko osoblje odjela primijetilo je da pacijent nije u bolesničkom krevetu. Nakon nekoliko minuta, kada pacijenta nisu našli niti u drugim sobama i prostorijama odjela, pozvana je dežurna liječnica da kontaktira pacijenta na mobitel. Pacijent navodi da nije teško bolestan, vozi se osobnim automobilom kući i odbija se vratiti u Kliniku. Nakon toga obaviještena je nadležna policijska postaja čiji djelatnici promptno dolaze u Kliniku i uzimaju potrebne podatke o pacijentu - priopćili su, javlja Jutarnji list.

Pobjegao iz Zarazne s kisika, došao doma i umro. Stanari: 'U šoku smo, pa bio je zdrav i jak!'
Pobjegao iz Zarazne s kisika, došao doma i umro. Stanari: 'U šoku smo, pa bio je zdrav i jak!'

Naglašavaju da Klinika "nije zatvorska ustanova".

- Praktički svaki pacijent koji se hospitalizira, ukoliko mu to fizičko stanje dozvoljava, može samovoljno napustiti Kliniku. U Klinici postoji Protokol o samovoljnom napuštanju bolničkog liječenja gdje između ostalog stoji: Pacijent ima pravo samovoljno napustiti stacionarnu zdravstvenu zaštitu (Kliniku), osim u slučajevima kada bi to štetilo njegovu zdravlju i zdravlju i sigurnosti drugih osoba (propisano posebnim zakonom)“.

„Ako pacijent samovoljno napusti Kliniku, a radi se o slučaju kada napuštanjem zdravstvene ustanove može ugroziti vlastiti život i zdravlje ili život i zdravlje drugih osoba, zdravstveni djelatnik će bez odgađanja obavijestiti nadležnu policijsku upravu“.

U konkretnom slučaju pacijent je skinuo masku s kisikom s lica, otkopčao se s monitora, izvadio postavljenu intravensku kanilu, otvorio balkonska vrata u sobi te preko vanjskih stuba samovoljno napustio bolničko liječenje. Medicinsko osoblje je odmah poduzelo sve potrebne mjere u tim situacijama. Iskreno nam je žao što se dogodio ovaj incident, a Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" majci i rodbini preminulog izražava sućut", navode u priopćenju Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"