News

Komentari 312

Škoro se nada čudu. Tomašević po novoj anketi ima 62,9 posto

Škoro se nada čudu. Tomašević po novoj anketi ima 62,9 posto

Najnovije istraživanje Promocije plus na 800 ispitanika pokazalo je da u Zagrebu Tomislav Tomašević glatko pobjeđuje Miroslava Škoru u drugom krugu izbora za gradonačelnika

Ako je suditi po najnovijoj anketi Promocije plus koju je večeras objavio RTL, Tomislav Tomašević može mirno odmarati do nedjelje jer bi trebao i u drugom krugu glatko pobijediti Miroslava Škoru u izborima za zagrebačkog gradonačelnika. 

Prema anketi, glas bi mu dalo 62,9 posto birača, a Škoro osvaja 20,5 posto, a čak i da mu se pridodaju svi neodlučni, dobio bi još 13,2 posto, što je tek polovica Tomaševićevih glasova.

Anketa pokazuje i da će 3,4 posto birača poništiti listić.

Za Tomaševića su velikom većinom muškarci i žene, a on ima najveću podršku među onima između 60 i 69 godina. Kod visokoobrazovanih birača, 68,3 posto je za Tomaševića, a 67,1 posto onih bez obrazovanja je za Škoru. No, treba istaknuti, manje od 1 posto birača je bez osnovne škole, a trećina ispitanih je visokoobrazovana. 

Škoro bi do nedjelje trebao gledati na birače HDZ-a i stranke BM365 kao potencijal u kojem bi mogao izvući dodatne glasove jer su oni naklonjeniji njemu nego Tomaševiću.

Najčitaniji članci