Obavijesti

News

Komentari 34

Škoro širi Domovinski pokret: Imaju podružnicu i u Šibeniku

Škoro širi Domovinski pokret: Imaju podružnicu i u Šibeniku

Na razini Šibenika učinit će sve da na ključne pozicije dođu kvalitetniji, sposobniji i bolji kadrovi, zauzimat će se da Grad dobije studij energetike...

VIDEO

Domovinski pokret (DP) osnovao je u subotu svoju podružnicu u Šibensko-kninskoj županiji, za njenog predsjednika izabran je Zvonko Pešić koji je bio jedini kandidat na tu dužnost. 

Predsjednik DP Miroslav Škoro istaknuo je kako je njegova stranka u protekla tri mjeseca, unatoč pandemiji, uspjela ustrojiti oko 180 različitih organizacija, od temeljnih ogranaka do županijskih podružnica. Nadamo se da ćemo ovim ustrojem, kao treća stranka po snazi u Hrvatskom saboru, moći pokazati svoju snagu i na lokalnim izborima kazao je Škoro te najavio da će u nedjelju biti osnovana posljednja, 21. podružnica DP u Vukovaru.

'Domovinski pokret prekinut će vladajući duopol HDZ-a i SDP-a'
'Domovinski pokret prekinut će vladajući duopol HDZ-a i SDP-a'

O kandidatima za lokalne izbore, Škoro u Šibeniku nije htio govoriti.

- Bilo bi neodgovorno i prerano govoriti o tome zbog toga što mi tek ustrojavamo stranku, kad ustrojimo sve podružnice i budemo spremni za taj proces, moći ćemo izaći sa ljudima - kazao je naglasivši da će o kandidatima odlučivati svaka podružnica za sebe.

 Odgovorio je i na novinarske upite o najnovijim epidemiološkim mjerama, koje će ograničiti kretanje, dok će crkve moći biti otvorene.

Zašto shopping centri mogu biti otvoreni 

- Mislim da bi pravila trebala jednako vrijediti za sve, i opet je ta nedosljednost proizvela činjenicu da u velikoj katedrali i maloj crkvi može biti 25 ljudi. Ako postavljamo pitanje o crkvi i obitelji, zašto onda šoping centri mogu biti otvoreni - odgovorio je Škoro. 

 - Nemojmo se lagati, nužno je zaustaviti virus, a virus se najbolje zaustavlja izbjegavanjem socijalnih kontakata. Previše se politike upetljalo u to' - zaključio je predsjednik DP.

Pešić je pak istaknuo kako je njegov angažman u Domovinskom pokretu potaknut procjenom da je ta "politička struktura u poziciji da stvari može mijenjati". 

Razjedinjena desnica pomaže Bandiću: HDZ traži kandidata, Škoro napao Most koji ide sam
Razjedinjena desnica pomaže Bandiću: HDZ traži kandidata, Škoro napao Most koji ide sam

 Za sebe kaže da ima ogromno iskustvo u državnom sustavu, godinama je radio kao ravnatelj škole, a zadnjih 15 godina je privatnik.

- Državni sustav je tako koncipiran, a to se odnosi na Šibenik i županiju, da nema nikakvih šansi da se naprave promjene. Moj osobni motiv je što smatram da Hrvatska ima nevjerojatan potencijal koji je neiskorišten - kazao je Pešić.

Naveo je postulate na kojima će temeljiti svoj rad: na razini Šibenika učinit će sve da na ključne pozicije dođu kvalitetniji, sposobniji i bolji kadrovi, zauzimat će se da Grad dobije studij energetike, da Šibenik kao administrativni centar koordinira aktivnostima na razini županije jer je ruralni dio u cijelosti uništen.

Organizacijski tajnik DP Darijo Žepina naveo je da DP u Šibensko-kninskoj županiji ima oko 380 članova, a na razini države oko 8500 članova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.