News

Komentari 34

Škoro širi Domovinski pokret: Imaju podružnicu i u Šibeniku

Škoro širi Domovinski pokret: Imaju podružnicu i u Šibeniku

Na razini Šibenika učinit će sve da na ključne pozicije dođu kvalitetniji, sposobniji i bolji kadrovi, zauzimat će se da Grad dobije studij energetike...

Domovinski pokret (DP) osnovao je u subotu svoju podružnicu u Šibensko-kninskoj županiji, za njenog predsjednika izabran je Zvonko Pešić koji je bio jedini kandidat na tu dužnost. 

Predsjednik DP Miroslav Škoro istaknuo je kako je njegova stranka u protekla tri mjeseca, unatoč pandemiji, uspjela ustrojiti oko 180 različitih organizacija, od temeljnih ogranaka do županijskih podružnica. Nadamo se da ćemo ovim ustrojem, kao treća stranka po snazi u Hrvatskom saboru, moći pokazati svoju snagu i na lokalnim izborima kazao je Škoro te najavio da će u nedjelju biti osnovana posljednja, 21. podružnica DP u Vukovaru.

O kandidatima za lokalne izbore, Škoro u Šibeniku nije htio govoriti.

- Bilo bi neodgovorno i prerano govoriti o tome zbog toga što mi tek ustrojavamo stranku, kad ustrojimo sve podružnice i budemo spremni za taj proces, moći ćemo izaći sa ljudima - kazao je naglasivši da će o kandidatima odlučivati svaka podružnica za sebe.

 Odgovorio je i na novinarske upite o najnovijim epidemiološkim mjerama, koje će ograničiti kretanje, dok će crkve moći biti otvorene.

Zašto shopping centri mogu biti otvoreni 

- Mislim da bi pravila trebala jednako vrijediti za sve, i opet je ta nedosljednost proizvela činjenicu da u velikoj katedrali i maloj crkvi može biti 25 ljudi. Ako postavljamo pitanje o crkvi i obitelji, zašto onda šoping centri mogu biti otvoreni - odgovorio je Škoro. 

 - Nemojmo se lagati, nužno je zaustaviti virus, a virus se najbolje zaustavlja izbjegavanjem socijalnih kontakata. Previše se politike upetljalo u to' - zaključio je predsjednik DP.

Pešić je pak istaknuo kako je njegov angažman u Domovinskom pokretu potaknut procjenom da je ta "politička struktura u poziciji da stvari može mijenjati". 

 Za sebe kaže da ima ogromno iskustvo u državnom sustavu, godinama je radio kao ravnatelj škole, a zadnjih 15 godina je privatnik.

- Državni sustav je tako koncipiran, a to se odnosi na Šibenik i županiju, da nema nikakvih šansi da se naprave promjene. Moj osobni motiv je što smatram da Hrvatska ima nevjerojatan potencijal koji je neiskorišten - kazao je Pešić.

Naveo je postulate na kojima će temeljiti svoj rad: na razini Šibenika učinit će sve da na ključne pozicije dođu kvalitetniji, sposobniji i bolji kadrovi, zauzimat će se da Grad dobije studij energetike, da Šibenik kao administrativni centar koordinira aktivnostima na razini županije jer je ruralni dio u cijelosti uništen.

Organizacijski tajnik DP Darijo Žepina naveo je da DP u Šibensko-kninskoj županiji ima oko 380 članova, a na razini države oko 8500 članova.

Najčitaniji članci