News

Komentari 12

Slapovi Niagare zasvijetlili u bojama hrvatske zastave

Slapovi Niagare zasvijetlili u bojama hrvatske zastave

Ovaj atraktivni događaj, koji će dodatno skrenuti pažnju na Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju za Amerikance, realiziran je na inicijativu Generalnog konzulata RH u New Yorku uz potporu HTZ

Povodom obilježavanja hrvatskog Dana državnosti, američki slapovi Niagare su po prvi put u povijesti zasvijetlili u bojama Hrvatske zastave. 

Kako prenosi Dalmatinski portal, iluminacija u crvenoj, bijeloj i plavoj boji zasvijetlila je dva puta tijekom večeri 29. svibnja.

Hrvatska turistička zajednica prenosila je ovaj jedinstveni doživljaj putem live streaminga na svojim društvenim mrežama Croatia Full of Life koje prati milijunska publika diljem svijeta.

Ovaj atraktivni događaj, koji će dodatno skrenuti pažnju na Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju koju Amerikanci preferiraju, realiziran je na inicijativu Generalnog konzulata Republike Hrvatske u New Yorku uz potporu i angažman Hrvatske turističke zajednice. 

- Ovom inicijativom željeli smo na simboličan način obilježiti povezanost i strateško partnerstvo između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, od kulture, sporta i znanosti do vanjske politike, obrane i gospodarstva. Hrvatski iseljenici su posebno zaslužni u promicanju veza i suradnje između svoje domovine i zemlje u kojoj su pronašli svoj novi dom - izjavio je generalni konzul Republike Hrvatske u New Yorku Nikica Kopačević.

Svečanosti su prisustvovali Veleposlanik Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama Pjer Šimunović, gradonačelnik grada Niagara Falls Robert Restaino te mnogi drugi predstavnici Hrvatske u SAD-u. 

- Ovaj poseban događaj važan je u promociji naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije na tržištu SAD-a. Interes Amerikanaca za našim destinacijama raste iz godine u godinu što potvrđuju i dvije novouvedene direktne aviolinije koje u ovoj sezoni spajaju Dubrovnik i New York, čime smo s SAD-om postali povezani bolje nego ikada prije. S ovog smo tržišta u dosadašnjem dijelu godine ostvarili više od 80 tisuća noćenja, a brojne najave naših partnera daju naslutiti kako će se dobri trendovi s američkog tržišta nastaviti i u narednom razdoblju', zaključio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić. 

Inače, slapovi Niagare osvijetljeni su pomoću nekoliko stotina LED svjetiljki, koje se pale u sumrak, svake noći u godini. Slapovi se kroz godinu posebno osvjetljavaju povodom značajnih prigoda i praznika te u znak podrške brojnim organizacijama i udrugama.

U obilježavanje Dana državnosti uključio se i Google. Pri traženju pojmova na najpoznatijoj svjetskoj tražili možete vidjeti boje hrvatske zastave. 

Najčitaniji članci