Slaven Žužul i Skladgradnja od RNK Split traže 60,7 mil. kuna | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 9

Slaven Žužul i Skladgradnja od RNK Split traže 60,7 mil. kuna

Slaven Žužul i Skladgradnja od RNK Split traže 60,7 mil. kuna
1

RNK Split na čelu sa Žužulom je još prije gotovo tri godine krenuo u predstečajni postupak kako bi se od stečaja spasio sklapanjem nagodbe s vjerovnicima

VIDEO

Trgovački sud u Splitu zaprimio je dopune tražbina splitskog poduzetnika Slavena Žužula i njegove tvrtke Skladgradnja u kojima se od Radničkog nogometnog kluba (RNK) Split, kojem je na čelu taj isti poduzetnik, potražuje ukupno 60,7 milijuna kuna.

Obje dopune tražbina s potpisom Slavena Žužula bile su upućene uoči ročišta o ponovnom otvaranju predstečajnog postupka RNK Split zakazanom za 5. svibnja, no u međuvremeno otkazanom zbog krize uzrokovane koronavirusom.

Tvrtka Skladgradnja bojala je još 8 tunela na autocesti
Tvrtka Skladgradnja bojala je još 8 tunela na autocesti

RNK Split na čelu sa Žužulom je još prije gotovo tri godine krenuo u predstečajni postupak kako bi se od stečaja spasio sklapanjem nagodbe s vjerovnicima, među kojima su i brojni nogometaši koji su igrali u njegovu dresu. Sklapanje predstečajne nagodbe bilo je uvjetovano otpisom djela potraživanja vjerovnika, ali i s urednim podmirivanjem tekućih obveza. No, to RNK Split nije poštovao, a predstečajni postupak bio je obustavljen na temelju rješenja Porezne uprave.

Skladgradnja pred stečajem, Žužul: 'To je redovita pojava'
Skladgradnja pred stečajem, Žužul: 'To je redovita pojava'

Trgovački sud u Splitu je još u listopadu 2017. utvrdio tražbine vjerovnika RNK Split, njih ukupno 248 u ukupnom iznosu većem od 130 milijuna kuna. Najviše je potraživala Zagrebačka banka - 40,84 milijuna kuna, a slijedila je Žužulova Skladgradnja s 34, 48 milijuna i sam poduzetnik Žužul s potraživanjem od 22,66 milijuna kuna.

''RNK Split i Skladgradnja su jedno tijelo i međusobno si pomažu da se izvuku iz problema, kao što je i građevinska tvrtka godinama pomagala klubu. Sad ćemo ponovno zajedno riješiti probleme koje imamo'', izjavio je Žužul lani u srpnju najavivši nastavak rada i sudjelovanja RNK Split u natjecanjima.

No, najnovijom dopunom tražbina Žužul je svoje i potraživanje Skladgradnje prema vlastitom nogometnom klubu, u iznosima utvrđenim još 2017., sada povećao za iznos kamata.

Skladgradnja prodala kamen s autoceste za 50 milijuna kuna?
Skladgradnja prodala kamen s autoceste za 50 milijuna kuna?

S druge strane u planu predstečajne nagodbe RNK-a Split je drugim vjerovnicima svojevremeno predlagao značajan otpis dugova. Prema medijskim natpisima, od nogometaša koji su igrali za njegov klub Žužul je tražio otpis 70 posto potraživanja, a od države i od tvrtki u većinskom vlasništvu Grada Splita otpis od 30 posto.

Skladgradnja dobila novac, sud joj odblokirao račune
Skladgradnja dobila novac, sud joj odblokirao račune

Slaven Žužul je nedavno i pod istragom splitskog Općinskog državnog odvjetništva zbog prijevare teške 291.000 eura. Kako su mediji izvijestili, prijavio ga je je Branimir Vidović, dugogodišnji prijatelj i kum njegova brata Joze koji mu je posudio novac, a  on mu ga nije vratio.  

Skladgradnja i Slaven Žužul poznati su i po aferi bojanja tunela, koja je s vremenom gotovo postala sinonimom za korupciju. U tom slučaju otvorenom još 2009. čeka se četvrto vještačenje stručnjaka kako bi Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu moglo po treći put dopuniti optužnicu i s njom opet izaći pred sudsko optužno vijeće. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'
OKRŠAJ NA HVARU

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'

Nakon kratkog naguravanja pred većim brojem turista na samom šetalištu, dvojac se potukao šakama. Sukob je navodno krenuo zbog svađe oko veza za brodove, a sve je smirivao Kristijan Golubović

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava  za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...
RAT U DOMOVINSKOM POKRETU

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...

Nacional je objavio izjave visokog izvora iz DP-a da je Penava često bio u restoranu kod osuđenog vlasnika. Penava: Znam tko je taj visoki izvor, on je htio da u tom restoranu dočekamo rezultate, ali sam to uspio spriječiti...
Preminulo troje pacijenata od zaraze legionelom na Rebru, kažu da su poduzeli sve mjere
DRAMA U ZAGREBU

Preminulo troje pacijenata od zaraze legionelom na Rebru, kažu da su poduzeli sve mjere

Pet pacijenata hospitaliziranih u bolnici Rebro KBC-a Zagreb zarazilo se legionelom. Troje ih je umrlo