Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
76 komentara

Slavonski Brod bez pitke vode: Redovi ispred dućana i cisterni

U vodi koja je uzeta s vodocrpilišta u tvornici vode na Jelasu pronađene nedozvoljene količine ugljikovodika i voda kao takva nije za piće već je samo tehnološka

Foto: Franjo Lepan 24sata
76 komentara

Nakon što je oko stotinu tisuća građana Slavonskog Broda ostalo pred blagdane bez pitke vode, iz Zagreba su prema Slavonskome Brodu došle cisterne kojima će se dopremati pitka voda tijekom subote i sljedećih dana.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Građani masovno kupuju vodu u trgovinama. 

Foto: snimio čitatelj/24sata

VIŠE OD 100.000 LJUDI U Slavonskom Brodu ostali bez vode za piće: Ekološki incident

Kako navode iz gradske uprave Slavonskog Broda, cisterne s vodom u subotu će se nalaziti na idućim lokacijama:

1.Budanika- igralište ( za područje MO Budainka i Kolonija)
2.Mjesni dom Brodsko Vingorje- za područje Vinogorja
3.Jelas i Rimas-parking preko puta crkve kod Aero kluba
4.Bolnica i Dom umirovljenika (cisterna trenutno razvozi vodu na ovim lokacijama, a nakon toga ide prema Radničkom trgu)
5.Livada – novi mjesni dom
6.Mikrorajon – između samoposluge i dječjeg vrtića Radost
7.Naselje Slavonija I i II i Plavo polje- cisterna će stajati ispred Gimnazije Matija Mesić

Foto: Franjo Lepan 24sata

- Danas tijekom dana u Slavonski Brod stiže dodatnih 200.000 litara flaširane vode, koja će se dijeliti po mjesnim odborima. Sve daljnje informacije pratite na službenim stranicama Grada i putem Facebooka - poručuju iz Gradske uprave

Sve dodatne informacije pratite na službenim stranicama Grada i putem Facebooka. Dežurni telefoni: 035/ 217-088, 217-013, 217-008, 217-010, 217-027

Podsjetimo, u vodi koja je uzeta s vodocrpilišta u tvornici vode na Jelasu pronađene nedozvoljene količine ugljikovodika i voda kao takva nije za piće već je samo tehnološka. 

MIRKO DUSPARA: 'Zataškava se eko incident. I nakon tri dana osjeti se smrad'

Novi uzorci su uzeti i poslani u Zavod za javno zdravstvo u Osijek. Rezultati se očekuju u subotu. Građanima je rečeno da vodu ne koriste ni za piće ni za kuhanje. Ovo stanje se povezuje s incidentom pucanja produktovoda. Podsjetimo, u srijedu je na trasi bivšega naftnog produktovoda u Slavonskome Brodu iscurila veća količina nafte.

Bez vode oko 90.000 ljudi

Gradonačelnik Mirko Duspara kaže da je bez pitke vode 60.000 stanovnika Slavonskog Broda i još 30.000 građana iz susjednih općina, ukupno 90.000 ljudi. Upozorava da voda nije za piće i ni za kuhanje.

- Tijekom noći digli smo robne rezerve, došlo je sedam cisteri u grad, a očekujemo i manje kanistre da građani mogu dobiti vodu. Još oko 200 tisuća litara flaširane vode bi trebalo stići iz robnih rezervi - kaže gradonačelnik, a prenosi N1.

'Ovo je ravno činu terorističkog napada'

- Molimo građane da ne šire paniku, osigurat ćemo dovoljno vode - kazao je Duspara i uputio vladajućima poziv da ih spoje na vodovod Sikirevci.

- Ovo je ravno činu terorističkog napada. Ovo nije mala stvar, ovo se nije moralo dogoditi da su se poduzele prave mjere - kaže Duspara. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message