News

Komentari 4

Slijepim Osječanima su ukrali posebno prilagođene mobitele

Džepari koji u Sarajevu vrebaju turiste na gotovo svim atraktivnijim lokacijama proteklog su vikenda pokazali potpunu beskrupuloznost kada su pokušali opljačkati dvije slijepe osobe koje su tamo došle iz Osijeka

Proteklog vikenda u Sarajevu, BiH je bio prvi međunarodni turnir u govornom pikadu u kojem su sudjelovale slijepe osobe iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.

Dvojica sudionika iz Hrvatske su po okončanju turnira u pratnji domaćina krenuli pješice kroz grad i tamo su ih opazili lopovi koji su ih pratili i ukrali im mobitele posebno prilagođene slijepim osobama kao i novčanike.

Tajnik Sportskog društva slijepih i slabovidnih Sarajevske županije Zoran Đukić kazao je kako su Osječani tek naknadno shvatili da su pokradeni i to kad su došli u prostorije ovog saveza. Ubrzo se ispostavilo kako su ipak imali sreće jer je krađu opazio policijski inspektor koji tada nije bio na dužnosti.

- Ubrzo nakon što su shvatili da im nema mobitela i novčanika, u prostorijama se pojavio čovjek koji je pitao da li im je nešto otuđeno. Oni su potvrdili i ostali bez teksta kada im je čovjek rekao da će im mobiteli i novčanici biti vraćeni - kazao je Đukić. 

Inspektor koji je želio ostati anoniman zapravo je šetao gradom s obitelji, a kada je vidio da je u tijeku krađa alarmirao je druge policajce koji su ubrzo uhitili kradljivce.

- Bili smo svi sretni da ovakvih ljudi ima i da policajci, bez obzira jesu li na dužnosti ili ne, štite građane - kazao je Đukić.