News

Komentari 26

Sljemenski ugostitelji spremili sarme od 42 kune za navijače

Sljemenski ugostitelji spremili sarme od 42 kune za navijače

Ljubitelji skijanja će u subotu i nedjelju moći uživati na muškoj i ženskoj slalomskoj utrci na Sljemenu, a kako ne bi bili žedni i gladni, čekaju ih ugostitelji sa ponudom raznovrsnog jela i pića

Mi smo spremni za sljemenske navijače, bit će dovoljno i jela i pića, a porcije naših domaćih zimskih jela, kao i uvijek, bit će onako prave planinarske. A svi znaju da su planinari uvijek jaaako gladni, smije se i govori nam to Živana Rumbak iz Planinarskog doma Grofica, koja se veseli vikendu i skijaškom natjecanju na vrhu Medvednice.

Provjerili smo ponudu jela i pića na Sljemenu, koje će dočekati sve one koji se zapute na skijašku utrku ovaj vikend. U Grofici najomiljenije jelo svih gostiju je grah s kobasicom, a porcija s kruhom je 39 kuna. 

SQT

- Dva komada sarmi, ali onako velikih, s restanim krumpirom i dinstanim zeljem su 42 kune. Svi obožavaju i naše domaće kuhane štrukle, koje sami radimo. One su 35 kuna - govori Živana. 

Martin Opuhač iz Stare lugarnice Sljeme najavljuje prave “muške” porcije jela za sve gladne navijače i goste. Kaže, cijene njihovih jela kreću se od 50 do 70 kuna. 

- Ali porcije su takve da gulaš s divljači i rezancima ne mogu ni ja pojesti - smije se. I kod njih se mogu pojesti domaće štrudle, tradicionalne češnjovke, pečenice, purica s mlincima, sir i vrhnje. 

Tu su i pive i kobasice

Kod njih se servira craft i točeno pivo - dva decilitra su deset kuna, tri 15 kuna, dok je pola litre 20 kuna. Imaju i mnogobrojne likere od 12 kuna, dok su rakije 16 kuna. 

- Ali primjećujemo da je gostiju na sljemenskoj utrci svake godine sve manje, tako da ne očekujemo sulude gužve i za svakoga gosta će se sigurno naći mjesto - kaže nam Opuhač. 

Inače, svi koju kupe karte za sljemenske utrke dobit će navijačke rekvizite, a na stranicama organizatora Snow Queen Trophyja ističu da su za navijače organizirali i besplatnu hranu. To uključuje sendviče, vodu, bezalkoholna pića, čaj, grickalice, čokoladice.

Do Sljemena se tijekom vikenda dok traje utrka neće moći osobnim automobilima niti će se planinari moći stazama popeti na vrh planine. Organizira se isključivo javni prijevoz ZET-ovim autobusima. Iz ZET-a kažu da će do Sljemena voziti 30 autobusa, koji će polaziti s Mihaljevca.

Lani su na Snježnu kraljicu prevezli oko 5000 gledatelja. Kažu da će uvoditi dodatne tramvajske linije koje voze prema Mihaljevcu ako bude potrebno. Napominju i da će autobus linije 102 Britanski trg – Mihaljevac, ovisno o procjeni stanja na trasi, voziti skraćeno do crkve u Šestinama. Detalji o linijama mogu se naći na stranicama ZET-a. 

Najčitaniji članci