Obavijesti

News

Komentari 146

Šljivančanin napisao knjigu: U ratu sam radio časno i pošteno

Šljivančanin napisao knjigu: U ratu sam radio časno i pošteno
1

Šljivančanin je na promociji knjige "Branio sam istinu" rekao da su se on i njegovi vojnici trudili "ispuniti zakletvu otadžbini deblokirajući vojarne i spašavajući narod"

VIDEO

Ničega se ne bojim, jer ni tada nisam vjerovao da radim bilo što tajno u svojoj zemlji, nego sam radio časno i pošteno i trudio se biti pošten. Ne može čovjek biti idealan, ni ja nisam bezgrešan, vjerojatno sam i ja griješio što nekome smeta, rekao je Veselin Šljivančanin na promociji svoje knjige "Branio sam istinu" u beogradskom hotelu Balkan, prenose mediji u Srbiji.

Šljivančanin, za kojega mediji podsjećaju da je "tijekom razaranja Vukovara 1991. bio načelnik za sigurnost Gardijske brigade JNA", rekao je na promociji da su se on i njegovi vojnici trudili "ispuniti zakletvu otadžbini deblokirajući vojarne i spašavajući svoj narod". Ponovio je da je volio "tu zemlju", misleći na Jugoslaviju, i danas misli da nije bio na pogrešnom putu.

- Ponosno i hrabro gledam svakome u oči i sve što sam napisao je istina - kazao je Šljivančanin.

Profesor Fakulteta političkih znanosti u Beogradu Predrag Simić rekao je da je Vukovar "ogromna krvava mrlja na savjesti svih" i da je to posljednja bitka i posljednja pobjeda JNA koja je nakon toga nestala, kao i država SFRJ, a Šljivančanin je "simbol rata u Vukovaru".

- To vrijeme nije dobilo svoje povijesno tumačenje, nema jedne istine o tome. Šljivančanin je ostao Crnogorac, Jugoslaven lojalan JNA i SFRJ i nije se pokolebao nijednog trenutka - rekao je Simić dodajući da će ova knjiga biti "osporavana u Zagrebu, gdje postoji potpuno drukčija istina, ali i u Beogradu i Haagu, gdje je tijekom izdržavanja kazne bio u sukobu s Vojislavom Šešeljom".

Simić: Šljivančanin je dokazao svoju istinu i oslobođen je

- Za Hrvatsku je Vukovar ono što je Staljingrad za Rusiju, Kosovo Polje za Srbiju, grad mučenik koji je ujedinio sve Hrvate za postizanje cilja koji je odredio Franjo Tuđman - rekao je Simić i naveo kako su "iz Vukovara otišle dvije vijesti, Reutersova o pobijenoj djeci, koju je ta agencija povukla, i vijest o strijeljanju 200 hrvatskih zarobljenika na Ovčari, a "Šljivančanin je dokazao svoju istinu i oslobođen je dijela optužnice za Ovčaru".

Organizatori su planirali promovirati knjigu u Domu vojske Srbije, ali su odbijeni uz obrazloženje da su "svi termini zauzeti".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...